1. Charles Strand peker på noe som de politiske i Horten må lytte til.
  2. Det har i alle år blitt sagt gang på gang at Horten mangler skattetilgang/skattebetalere Og især betyr dette viktige: Vi må ha unge mennesker som blir her. Mennesker i fertil alder, med barn - som igjen blir boende, med små og større barn. Det siste er også like viktig - skolene, grunnskolene må ikke tømmes for barn - det siste betyr at det blir fare for skolenedleggelser. Da er det stor fare for Hortens være eller ikke være. Horten by har merket stort svinn av forretninger på grunn av koronaen. Det vil si, Horten som by med alle slags varer som trenges, kan igjen bli tømt, «alt» konsentrerer seg om et større marked - for Horten betyr det Tønsberg, byen som en gang var trivelig, nå ruler betongen. Jfr «Lyckliga gatan».

Jeg hadde et hus i Sverige, 1 mil fra Filipstad - som en gang var en livlig liten by, i parken satt en mann med flosshatt på en benk. Mannen var en statue, - han var støpt slik han pleide å sitte i parken. Det var en statue av en av Sveriges store poeter, Nils Ferlin.

Filipstad hadde vært en skikkelig fin by, med mange små butikker. Etterhvert ble det, etter blant annet politikernes hardhendte behandling, tilbake til F. - Alt skulle skje - i Karlstad. Alt skjer nå i Karlstad - eller skjedde kanskje.

Så i svenske aviser at F. hadde fått «allt fõr många» innvandrere, og Filipstad var omtrent pank. Sånt skjer med små bysamfunn som har politikere som ikke klarer utfordringene. Det er, som kjent, alt for sent å snyte seg når nesa er borte. Filipstads yrende småforretninger, hadde da var der, dette: Konsum og Apoteket.

Konsum pluss Apoteket, ikke noe annet. De såkalte politikerne hadde fått mast seg til en grunnskole med Wifi før alt det andre ble borte. Karlstad regnes nå som Vãrmlands hovedstad. Akkja.