Gå til sidens hovedinnhold

Ny Sentralbanksjef

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, da har jeg fått gjort unna den innledende jobben - jeg har sendt søknaden på stillingen som ny Sentralbanksjef.

I søknaden har jeg lagt vekt på en helt annen internasjonal erfaring enn den Bombe-Jens Stoltenberg har. I steden for å bidra til flatbombing av arabiske land og pudling etter onkel Sam, har jeg erfaring fra bar-, kro-, og pøbb-besøk i Norge, Sverige, Danmark, Latvia, Polen, Tyskland, Italia, Nederland, England, Skottland, Irland, Thailand og Australia med dertil sabla gode egenskaper i sosial kommunikasjon - særlig på engelsk, men har åsså prøvd meg på tysk og fransk etter kjøkkenbenkmetoden.

Den økonomiske erfaringa som Norges Bank etterspør ær, i mitt tilfelle, basert på daglige rutiner i form av innbetalinger og utbetalinger. For eksempel ær jeg god på å utvide handlelista underveis i butikken. Videre ær jeg meget nøye på å betale regningær innen frister utløper, så som fartsbøter, skyldig skatt, for mye utbetalt AFP-pensjon fra KLP og en kald overnatting på glattcelle. Så vidt jeg kan se på det nåværende tidspunkt, har jeg ingen utestående fordringer eller gamle lik og skjelletter i skapa mine.

Som den pliktoppfyllende person jeg ær, har jeg åsså passa på å levere en åpen søknad med CV innen tidsfristen, i motsetning til Tangen i oljefondet og tidligere forsvarsminister Bakke-Gabrielsen, sorry Bakke-Jensen. Felles for dem ær at noen snakkær sammen i hemmlighet i bøttekåttet og så får'em jobben.

I tillegg til vanlige opplysninger om tidligære arbeidsforhold har jeg åsså lagt vekt på min lyriske åre og tilhørende vakker sang med gitarspill som vil kunne muntre og sprite opp interne fasanmiddager og den drittørre årlige talen til Folket og millionærene om rikets tilstand.

Til slutt har jeg uttrykt nøktærnhet i forhold til lønn og andre frønsegoder: kr. 600 000,- i såkalt gasje, pluss subsidiert lønsj og eventuell pendlærleilighet etter gjeldende og reviderte lovær og reglær.

Kommentarer til denne saken