Ruskjørte med mindreårig datter

SKJERPET: Hortensmannen i slutten av 30-årene fikk straffen sin skjerpet etter at tingretten så at han kjørte både barn og kone i en narkotikarus langt over 1,2 i alkoholpromille.

SKJERPET: Hortensmannen i slutten av 30-årene fikk straffen sin skjerpet etter at tingretten så at han kjørte både barn og kone i en narkotikarus langt over 1,2 i alkoholpromille. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hortensmannen tok med seg sin mindreårige datter i bilen for å hente kona i Sandefjord. Han kjørte i narkotikarus dro på seg skjerpet straff, og en bot på 45.000 kroner.

DEL

Det ble aldri slått fast hvor sterkt rusen til mannen i 30-årene var da han tok den lille datteren sin med i bilen for å kjøre Horten–Sandefjord tur/retur i mai i år. Hans narkotikarus et par timer etter kjøringen viste en THC-konsentrasjon i blodet på 0.0861 mikromol.

Det var altså langt over grensen på 0.030 mikromol, som tilsvarer 1,2 i alkoholpromille.

For rettsvesenet er denne 1,2 promillegrensen skjæringspunktet hvor man går fra betinget til ubetinget fengsel. Dermed var det ikke så viktig for dommerfullmektig Sigrid Frogner Larsen hvor ruset hortensmannen var. Han var allerede kvalifisert til 21 dagers fengsel.

Hans tilståtte hasjrøyking seks timer før kjøringen og tilsvarende røyking en uke tidligere hadde tross alt gitt han en målt rus som var over 2,5 ganger det som tilsvarer 1,2 i alkoholpromille.

LES OGSÅ: Fikk en ny sjanse etter 28 pådømte lovbrudd:–Retten håper dette er starten på en dreining til det bedre i hans liv

Med såpass høy rus innenbords og en lang strekning, inklusiv kjøring på E18 med den mindreårige datteren som passasjer og kona også i bilen hjem til Horten, så tingretten dette straffeskjerpende.

Rabatten han egentlig skulle hatt fordi han tilsto og erkjente alt i retten, falt bort da det i negativ retning slo ut at hans ruskjøring med barn og kone skjedde i ganske høy rus - og det i forholdsvis høye hastigheter på E18 tur/ retur Horten–Sandefjord.

Når det gjaldt boten størrelse og «tommelfingerregel» om halvannen brutto månedslønn fikk derimot hortensmannen en liten rabatt. Han skulle egentlig betalt 48.000 kroner i bot, mens fordi han er familiens eneforsørger og kona studerer med støtte fra Statens Lånekasse ble boten satt til 45.000 kroner.

Han må også påregne seg et par måneder ekstra uten førerkort. Retten mente at mannen skal være uten rett til å kjøre motorvogn i to år og to måneder framover.

I tillegg må han betale 1.500 kroner i saksomkostninger til Staten.

LES OGSÅ: Fyllekjørte for over 130.000 kroner                                   

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken