Etter en rekke tyverier havnet tyven i varetekt en måneds tid. Nå venter ytterligere et par måneder i fengsel.

Nordre Vestfold tingrett håper likevel straffen vil motivere ham til å endre seg: Av totalt idømt fem måneders fengsel er to måneder gjort betinget med en prøvetid på to år.

Dermed har mannen, som er i 30 årene, «et incitament til å avholde seg fra ny kriminalitet», heter det i rettsboken. Tingretten fastslår videre at domfelte har «et betydelig alkoholproblem» som han nå skal være innstilt på å få kontroll på.

Blodsøl på døra

Et eksempel på hva mannen kan finne på i fylla, fikk en bekjent i Horten oppleve en sen mandagskveld i august. Mannen dukket opp naken og prøvde å bryte seg inn i boligen hans. Forsøket lyktes ikke, men det førte til blodsøl på inngangsdøra. 

Noen timer senere var han tilbake igjen for et nytt innbruddsforsøk, fortsatt uten å lykkes. Da gikk han i gang med å vaske bort blodet etter hans første forsøk.

LES OGSÅ: Knuste vindu og stjal kontanter – så avslørte han seg selv 

Politiet hadde imidlertid ilagt ham forbud mot å oppsøke adressen igjen. Slik retten ser det kvalifiserer dermed andregangsbesøket til nok et lovbrudd: Mannen har unnlatt å rette seg etter pålegg fra politiet.

Tilståelsesrabatt

Høsten 2017 stjal mannen to flasker konjakk fra Vinmonopolet i Åsgårdstrand, framgår det av dommen. Han har ellers stjålet polvarer fra utsalg i Østfold, Oslo og Tønsberg. Verdien av de ca. 20 tyverier han er dømt for er cirka 15.000 kroner.

Han er også dømt for fyllebråk, nasking, hærverk og trusler, og har ved to anledninger spist og drukket godt på serveringssteder, uten å gjøre opp for seg.

LES OGSÅ: Prøvde å ta ut penger av bensinpumpe – gikk fullstendig berserk 

Mannen har tilstått alt, og berømmes i noen grad for det. «Prosessøkonomisk har det blitt spart mye ved dette», heter det i rettsboken som forklaring for tilståelsesrabatten. På den annen side er han flere ganger tidligere dømt for det samme.