Noen tanker om Møringa: – Hvis kostnadene synes for høye til mer skilting, skal jeg påta meg den utgiften

Av

Så kom endelig sommeren og man setter kursen for KJV og Møringa.

DEL

MeningerMen der møter man skilter med «All innkjøring forbudt» og ingen underskilter som forklarer hvorfor.

Undertegnede har hatt det privilegium å vokse opp der inne, og fått bo der i cirka 40 år, så jeg føler meg veldig knyttet til stedet.

Jeg har nå blitt en gammel dame, men er fremdeles veldig glad i å bade i sjøen fra april til oktober. Dessverre er ikke kroppen med på lag nå lenger, så det har blitt vanskelig med å gå og bære tungt til stranden. Siden Forsvaret åpnet Møringa så har selvfølgelig mange funnet veien dit for turgåing og bading i disse årene.

Vi er heldige som har sjøen på alle kanter, men det er få steder som er egnet til bading da det er mye stor stein blåleire overalt.

Flere steder er det tilrettelagt for barn og funksjonsfriske. Derfor var åpningen av Møringa en gavepakke for oss eldre. På den store gressletta har vi hatt mange flotte sommerdager med grilling og bading. Det skal sies at stedet har vært holdt i skjønneste orden, bilene har stått på asfalten og alt søppel har hver og en tatt med seg hjem. De som røyker har til og med med seg et lite glass med lokk som de kan legge sneipene i.

Etterhvert har mange skaffet seg bobiler men det er ikke overalt de passer inn. Hvis dette er litt av problemet, må det stå skilt som forteller «All camping og bobiler forbudt».

Det sto et skilt ved Kanalbrua i mange år; «All camping forbudt, militært område». Men det er forlengst tatt vekk.

Hvis kostnadene synes for høye til mer skilting, skal jeg påta meg den utgiften. Alle forstår at Forsvaret vil verne om sine områder, med kostbart utstyr av ulike slag. Men det føles veldig urettferdig først å gi oss «godteposen» og siden ta den fra oss, spesielt når vi holder stedet ryddig og pent.

Jeg ber innstendig på alles vegne om at vi må fortsatt få lov å ferdes der. For mange av oss er det den eneste «sommerferien» vi drar til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags