Gå til sidens hovedinnhold

– Noen kriser er lettere å forutse enn andre

Noen kriser er lettere å forutse enn andre, de er det også lettere å planlegge for, og dermed håndtere når de kommer.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For snart et år siden så begynte et annerledes år, og allerede da begynte man å snakke om konsekvenser av pandemi, nedstengning, isolasjon, permitteringer, barn uten aktiviteter og studenter henvist til digital undervisning på en liten hybel.

Allerede da sa noen høyt at tiltakene i forbindelse med smittevern faktisk kunne komme til å ta flere liv enn sykdommen.

Så nå er vi her, vi ser en kraftig økning i antall henvisninger til spesialisthelsetjenesten. Kun et eksempel fra vårt fylket viser en 50 prosent økning i spiseforstyrrelser. Sykehus skriver kriseplaner og kommuner med allerede stram økonomi, vil få store vansker fremover.

SV har foreslått en psykisk helse krisepakke uten å få gjennomslag for det, av de flere titallsmilliarder som er gitt i ulike krisepakker så har psykisk helse fått 22 millioner - det er langt fra tilstrekkelig.

Vi hører at Høie er bekymret over situasjonen, men det holder nok ikke med tanken nå, det må ressurser ut der de trengs. Det vil også være behov for økt satsing over tid, dette vil kreve oss lenge.

SV vil fortsette arbeidet med prioritering psykisk helse, både under og etter korona.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.