Erna Kasumovic Hadzalic var vitne til hendelsen.

– Bussen sto stille i Torggata, i påvente av at nissetoget skulle passere. Så ble visst sjåføren lei av å vente, for plutselig svinger den opp i Storgata og begynner å kjøre, forteller hun.

Kort tid før hadde Hadzalic sett en politibil stasjonert i krysset Torggata / Storgata.

– Jeg trodde jo politiet skulle stoppe bussen, men den befant seg ikke lenger i krysset der, da bussen begynte å kjøre, forteller hun.

– Oppfattet du situasjonen som farlig?

– Ja, selvfølgelig. Det var jo hundrevis av barn der, og musikkorps og alt mulig. En buss har da ikke noe midt i nissetoget å gjøre!

Bildeserie

Se alle bildene fra nissetoget og julegrantenning i Horten.

LES OGSÅ:

Selskapet legger seg flate

Det var en turbuss fra Kjetils Bussreiser, på vei med turister som hadde vært på julemarked i Berlin, som nå kjørte siste etappe mot Sandefjord.

– Dette er bare å beklage, sier daglig leder Kjetil Aasberg. – Da jeg fikk se bildene, kunne jeg nesten ikke tro mine egne øyne. Sånt som dette skal ikke skje.

Han har allerede snakket med den utålmodige sjåføren.

– Hva slags forklaring hadde han på det som skjedde?

– Han påstår at han ikke har sett noe nissetog eller noe musikkorps.

– Ikke sett det? I så fall bør han vel sendes til optiker?

– Ja, det kan du absolutt si.

LES OGSÅ: Juleløftet

Får advarsel

– Vil sjåføren få en reaksjon?

– Ja. Han har allerede fått sin advarsel. Hadde han enda hatt en god forklaring på hvorfor han handlet som han gjorde, men det hadde han ikke. Dette var ikke en uerfaren sjåfør, og ikke var han spesielt sliten heller.

– Synes du en advarsel er tilstrekkelig form for reaksjon?

– Ja, det er ikke så mye mer jeg kan gjøre etter dette. Men dette skal ikke skje igjen. Sånne sjåfører kan vi ikke ha. Med så masse folk er det farlig å kjøre.