Nina gir deg sjansen til å spre juleglede: – Fantastisk å se hvordan hortensfolk hvert år hjelper andre

AKSJON: Prosjektleder Nina Kvalheim Stensaa og hennes medhjelpere henger gaveønsker fra vanskeligstilte barn og unge på juletrær. Så kan du plukke med deg et ønske, kjøpe gaven og dermed spre litt ekstra juleglede.

AKSJON: Prosjektleder Nina Kvalheim Stensaa og hennes medhjelpere henger gaveønsker fra vanskeligstilte barn og unge på juletrær. Så kan du plukke med deg et ønske, kjøpe gaven og dermed spre litt ekstra juleglede. Foto:

Det blir julegaveaksjon i år også, til glede for barn og unge som ellers kanskje ikke ville fått noen gaver.

DEL

– Vi henger opp de første kortene med gaveønsker på juletrærne første søndag i advent, sier Nina Kvalheim Stensaa.

Hun er prosjektleder for julegaveaksjonen i Horten. De siste fem årene har hun og hennes medhjelpere organisert innsamling av julegaver til vanskeligstilte barn og unge. I år er det spesielt viktig å gjennomføre aksjonen mener Nina.

– Vi vet at for enkelte er den gaven de har fått via aksjonen den eneste. Det er fantastisk å se hvordan hortensfolk hvert år hjelper andre hortensfolk som kanskje ikke har det like greit, sier hun.

LES OGSÅ: Mange gleder seg til denne tradisjonen. Men i år blir det nok ikke slik . . .

– Hent et kort fra treet

Julegaveønskene vil bli hengt opp på juletrærne fire steder i kommunen; på Horten torg, ved Vektergården, på Sjøsiden og hos RS Noatun på Langgrunn.

– Vi kommer til å henge kortene opp jevnlig fram til fristen for å levere inn, som er 15. desember, opplyser Nina.

Julegaveønskene varierer, det kan være klær eller leker - eller teknologiske produkter. Man trenger ikke å gå alene om å kjøpe en av de dyreste gavene. Gå gjerne flere sammen om å spleise på gaver, lyder oppfordringen fra julegaveaksjonen.

Slik fungerer julegaveaksjonen:

  • Julekort med gaveønsker fra barn og unge opp til 18 år vil bli hengt opp på utvalgte juletrær i byen. Kortene er på forhånd fylt ut av vanskeligstilte familier, barn og unge i samarbeid med ansatte i NAV, helsestasjonen og barnevernet. Gaveønskene har stort sett en verdi på opptil tusen kroner.
  • Når kortene er hengt opp i treet, kan alle som ønsker å bidra, finne et kort med et gaveønske man har lyst til å innfri, ta det med og kjøpe gaven.
  • Gaven leveres på biblioteket innen 15. desember.
  • Lions Club leverer ut gavene i god tid før julaften.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

JULEGAVETRE: Snart henger denne gjengen opp julegaveønsker fra barn og unge i Horten. Bak f.v Truls Sanaker og Marte Amalie Jonsrud Kaardahl. Foran fra venstre: Katharina Nygaard, Charlotte Huer, Nina Kvalheim Stensaa og Fiona Smith.

JULEGAVETRE: Snart henger denne gjengen opp julegaveønsker fra barn og unge i Horten. Bak f.v Truls Sanaker og Marte Amalie Jonsrud Kaardahl. Foran fra venstre: Katharina Nygaard, Charlotte Huer, Nina Kvalheim Stensaa og Fiona Smith. Foto:

LES OGSÅ: Planla et lite julemarked, men nå …

Kan bidra med penger også

For dem som ikke har mulighet til å hente et kort og handle selv, men fremdeles vil støtte ordningen, kan vippse inn et beløp til Horten Love.

– Deretter handler vi inn gaveønskene som ikke har blitt plukket fra trærne, slik at alle ønsker blir innfridd, forklarer Nina.

Aksjonen i Horten har nå spredd seg. Nabokommuner har latt seg inspirere.

– Vi har fått spørsmål om hvordan vi har klart å organisere og gjennomføre det, fordi andre har lyst til å sette i gang en aksjon selv, sier Katharina Nygaard, styreleder i HortenLove-foreningen.

LES OGSÅ: Kjell og Reidar selger nek i år også – men først måtte de spørre om lov

Når julaften nærmer seg, kjører Truls Sanaker og resten av Lions Club ut gavene til barn og unge som har kommet med juleønske.

– Den beste tilbakemeldingen er den vi får av de vi møter på utleveringen. Hvert år ser vi hvor glade alle blir når vi kommer for å gi dem gavene, kommenterer Truls.

Strategien er lagt for å gjennomføre gaveutleveringen med hensyn til smittevern.

TRADISJON: Julegaveaksjonen har sørget for at mange barn og unge har fått sine juleønsker oppfylt. Aksjonen startet i 2015, og har engasjert mange.

TRADISJON: Julegaveaksjonen har sørget for at mange barn og unge har fått sine juleønsker oppfylt. Aksjonen startet i 2015, og har engasjert mange. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken