Gå til sidens hovedinnhold

– Nei til høyblokk i Horten sentrum!

Artikkelen er over 1 år gammel

«Vi venter protester», sier de som nå fremmer en plan om et høyhus i hele åtte etasjer på P-tomten nedenfor aldersboligblokken i Nordre Enggate 13.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De siste årene har jeg kunnet gå over denne parkeringsplassen fra vår aldersbolig i nr. 13 til butikkene i Anders Jørgensens gate, til Torvet og Eldresenteret og det øvrige sentrum. Men «gå over» P-plassen uten rullatoren min til håndfast støtte har jeg ingen mulighet for lenger.

Les saken om byggeplanene her (+)

Slik har det vært det siste året. Noen av naboene har det verre enn meg. Dette er et handicap som bare blir mer følbart jo eldre en blir. De fleste som bor her i aldersboligen er avhengige av rullatorstøtte, men også av å ha kortest mulig vei til alle offentlige sentrumsfunksjoner fra bank til bibliotek, fra apotek til spisesteder, fysioterapi. kirkegang med mer.

Eneste mulighet for å bygge så høyt og tett som det nå er lansert planer for, er en fornuftig arkadeløsning, en slags city-passasje som gjør det mulig å gå under boligene for å komme korteste vei fra Nordre Enggate til Anders Jørgensens gate. Jeg regner med at Ungdommens Selvbyggerlag som eier aldersboligen i nr. 13 vil være advokater for de i blokken vår som mister utsikt mot øst.

Kommunen må også kjenne ansvar for trafikken i Nordre Enggate, ikke minst fordi det jo også foreligger en plan om ruvende blokkebyggelse mellom Anders Kaardahls eiendom og Storgaten. Det går en grense for hvor mye trafikk Nordre Enggate kan belastes med.

Å stenge gaten for all biltrafikk er selvsagt en mulighet, men da slik at hjemmetjenestens kjøring til og fra aldersboligblokken i nr. 13 må være tillatt, samt kjøring til og fra for de beboere som fortsatt har bil, for all postombringelse og ellers nødvendig trafikk.

Kommentarer til denne saken