Jeg leste i avisa en av dagene, at politiker Tove R. Tangen, vil jobbe for forbud mot fyrverkeri. Det støtter jeg av hele mitt hjerte. Vi flyttet til Horten i april, og vi elsker denne byen. Har bodd her en periode tidligere også, og det var utslagsgivende for valget vårt.

Skuffelsen var stor, da jeg erfarte at Fyrverkeri festivalen, (eller konserten), fortsatt faktisk brukte fyrverkeri. I mangfoldige år har vi mennesker frydet oss over disse smella, og fargene, i lufta, uten å tenke på andre enn oss selv. I flere år nå har det vært kjent at dyr lider under dette. De blir vettskremte. De skjønner jo ikke at det hele er underholdning for en stund. Hvert år, gjerne på nyttårsaften, forsvinner dyr fra hjemmene sine, hunder, hester, katter. Og fugler blir funnet døde i skog og i hager. Sjøl var nyttårsaften et mareritt, inntil i fjor, da jeg for første gang ikke hadde katter. Å se hvor redde og skjelvende de var, er fortsatt et vondt minne. Jeg stengte katteluka ca. kl. 18, så de ikke skulle få stikke av … noe som skjedde første året, med luke. Å finne igjen Sara-pus langt ut på eftan, den 1. liggende livredd under en busk, var fælt. Så begynte jeg å stenge luka.

Pga sykdom er jeg i seng ca. 21.30, men disse nettene måtte jeg være oppe hos dyra mine. Og ettersom smella begynner tidlig, og slutter sent, virket det som det ingen ende ville ta.

Alle som er glade i dyr bør støtte opp om dette. Selv om deres dyr kanskje takler det bra, er det veldig mange som ikke gjør det. Det finnes laser show, stille og vakre, og ikke forurensende, som kan erstatte fyrverkeri.

Så etter mange år for oss mennesker, SÅ ER DET DYRAS TUR NÅ!