Gå til sidens hovedinnhold

Navn på stasjon og studiested

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært bred politisk enighet om at den nye jernbanestasjonen - som åpner i 2024 - burde ha et navn som inkluderer Horten. Det er viktig for både næringslivet, utdanningsinstitusjonene og turismen at alle vet at de kan ta toget til kommunen vår. Kommunestyret foreslo derfor Horten stasjon Skoppum.

Det siste året har jeg tatt opp dette i en rekke ulike fora. Tidligere signaler fra Bane NOR har gått på at de bare ønsket det lokale stedsnavnet, men vi fikk denne uka beskjed om at navnet blir «Horten stasjon». Jeg opplever det som et en imøtekommelse av kravet/ønsket fra kommunestyret i Horten.

Selv om et stort flertall har ønsket dette, har jeg stor forståelse for at enkelte ville videreføre navnet Skoppum stasjon. Jeg kan imidlertid betrygge alle med at vi skal fortsette med å framsnakke Skoppum. Det finnes nemlig ingen andre steder i Vestfold som både ligger så nært E-18 og har egen jernbanestasjon. Skoppum er og blir et veldig sentral knutepunkt, både for pendlere, næringsdrivende og andre.

Når vi nå har fått gjennomslag for dette vil jeg jobbe videre for å få til en endring av navnet på det lokale studiestedet vårt. I motsetning til de syv andre studiestedene til Universitetet i Sørøst-Norge har ikke vårt studiested med navnet på kommunen/byen. De andre stedene har med navnene Bø, Drammen, Kongsberg, Notodden, Porsgrunn, Rauland og Ringerike.

Jeg mener det er uheldig at navnet ikke forteller hvilken by eller kommune studiestedet ligger i. Det gjør det vanskeligere for alle å forstå hvor det største av studiestedene til universitetet ligger. Jeg mener derfor at vårt studiested bør endre navn fra «Campus Vestfold» til «Campus Horten».

Vi har fra før av et meget godt samarbeid med ledelsen på Universitetet, og de er kjent med vårt syn. Jeg ser derfor frem til en videre konstruktiv dialog om dette, som har blitt ytterligere aktualisert av at Vestfold som fylket ikke lengre eksisterer.

Are Karlsen - Ordfører

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.