Miljøagenter ute på oppdrag

LÆRERIKT: Barna på Barnas Barnehage besøkte denne uka Falkensten renseanlegg der de fikk omvisning av Normann Christensen.

LÆRERIKT: Barna på Barnas Barnehage besøkte denne uka Falkensten renseanlegg der de fikk omvisning av Normann Christensen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I Barnas Barnehage i Lillåsveien har de miljøagenter. Denne uka besøkte de Falkensten Renseanlegg.

DEL

Det er viktig å ta vare på miljøet, og en måte å gjøre det på er å sørge for at det blir mindre søppel. Minst like viktig er hva vi gjør med den søpla vi har. Det snakker de om hele tiden i Barnas Barnehage.

Av samme grunn har de avfallsbøtter for sortering på hver avdeling. Det er alles ansvar å passe på at søppel blir lagt der den skal, alt etter hva slags type det er.

Men hva med det som skal i do? Bare tre ting skal ned i klosettet: Bimmelim og bommelom, og dopapir. Ikke noe annet. Det fikk de største barna i Barnas Barnehage vite alt om da de fikk bli med til renseanlegget for å se selv. Der fikk de omvisning av Normann Christensen, som forklarte hvordan de renser opp og sender alt avfallet til Holmestrand, der det blir varmebehandlet og kalket, og blir til fyllmasse.

LES OGSÅ: Noen kastet en duk i do

– Det er viktig å starte tidlig med å skape gode holdninger, sier Christensen.

– Klarte de å la være å rynke på nesa?

– Ikke helt, nei. Det er alltid artig å se hvor lenge barna prøver å holde pusten før de må gi opp.

Barna i barnehagen bruker også sine daglige turer til å plukke søppel langs stier og veier, og på avdeling Blåveisen har de til og med skrevet sin egen sang om det å være miljøagent, så dette er noe de er opptatt av.

Artikkeltags