For ti år siden markerte Terje Løkeberg sine første 20 år som antikvitetshandler med en stor utstilling i Kihlegalleriet. Bildene den gang var kjente og mindre kjente kunstnere opp gjennom tidene. Utstillingen, med tittelen «Kunst for alle» ble en braksuksess.

Onsdag 1. juli åpner Løkeberg «Kunst for alle II», i Klokkegården i Åsgårdstrand.

LES OGSÅ: Spenningen øker i Kiøsterudgården: – Første gang hele Munch-samlingen vises

Fra 1700-tallet

– Det er en salig blanding av kjente og mindre kjente kunstnere. De eldste bildene er fra 1700-tallet. Så går det fram til i dag. sier Løkeberg.

Av kunstnere som er representert er Jakob Sømme, Vebjørn Sand, Henrik Sørensen, Ada Lise Gjeruldsen, Willibald Storn, Terje Grøstad og ikke minst, Ragnar Almen. Blant flere.

Endrer hele tiden

Utstillingen skal ikke bli statisk.

– Jeg kommer til å bytte ut bilder hele tiden. Det skal ikke være sånn at har du sett utstillingen så har du sett den, sier Løkeberg.

Beslutningen om å holde en sommerutstilling i de tidligere klokkelokalene tok han impulsivt. I år feirer han 30 års-jubileum, og dette var det rette stedet. Selv om Finn.no og andre nettsteder har poppet opp siden forrige jubileum, har han tro på at folk vil komme og se likevel.

I tillegg til kunst, blir det også porselen i glassmonter og bondeantikviteter på gulvet.

Tilskudd til kunstnerbyen

Den som møter publikum er Adelita Haukelidsæther. Med støtte fra Norsk kunstnerleksikon regner hun med at det skal gå bra.

– Jeg gleder meg. Ser for meg at det blir noen fine samtaler. Så er det et fint tilskudd til alt det andre som skjer i kunsterbyen denne sommeren.

Det er Finn Schjøll som skal åpne utstillingen onsdag kveld. Den skal være åpen i hvert fall fire dager i uka ut august.