De fleste i salen ved Publicom scene tirsdag kveld, rakte hånda i været på spørsmål om de stemte Fremskrittspartiet. De fikk høre en minister i storform, som talte varmt for utviklingen av fiskerinæringen -og en rekke andre tema, til dels etter spørsmål fra publikum.

- Oljesektoren flater ut. Fiskeri er i sterk vekst og blir en viktig sektor for norsk økonomi. Fremtidens oppdrettsanlegg, som Hortens næringlsliv sterkt bidrar til å utvikle, vil sørge for stor vekst i norsk økonomi, sa Sandberg blant annet. Han var begeistret etter en omvisning hos Kongsberg Gruppen tidligere på dagen.

Innvandringspolitikk, miljøpolitikk, pelsdyrnæring, skatteparadis, bostøtte, skattelette, forsvars- og sikkerhetspolitikk og Moss-Horten-forbindelsen var andre tema som ministeren taklet med energi og humør.

Det ble også litt kvalitetstid med familien. Sandbergs søster Mona bor på Borre siden fem år tilbake. De rakk å mimre litt om oppveksten før den travle Frp-toppen og hans følge satte kursen tilbake til hovedstaden.