– Vi har vært igjennom en tøff periode, og hotellet har sagt fra seg konferanser. Noen av kundene har utsatt arrangementene sine til høsten, mens andre måtte velge andre hoteller, sier direktør Per Stang Christensen ved Thon Hotel i Åsgårdstrand.

Tapte en million

Han anslår tapet i omsetningen til å ligge på cirka en million kroner i løpet av de nesten fire ukene som hotellstreiken varte.

– Vi klarte å holde noen av hjulene i gang, men på kjøkkenet er alle kokkene våre organisert, så derfor kunne vi ikke under streiken tilby gjestene våre annet enn enkel frokost. Etter påske startet høysesongen for oss, og derfor er jeg veldig glad for at vi nå er i full drift igjen, sier Per Stang Christensen.

Aksepterer streikemiddelet

– Som leder må jeg akseptere at streik er et lovlig virkemiddel som vi må ha respekt for. Vi må tenke sak og ikke person, og derfor lot vi for eksempel streikevaktene sitte innendørs. De fikk også disponere et grupperom. Thon Hotel i Åsgårdstrand har dyktige medarbeidere som jeg er glad i, og jeg håper og tror at vi har kommet greit ut av konflikten, sier Per Stang Christensen.

Thon engasjerte seg

Olav Thon (92) eier helt eller delvis 66 hoteller i Norge. Han har personlig engasjert seg mot fagforeningens krav om lokal forhandlingsrett for de ansatte. Natt til lørdag ga NHO Reiseliv etter for kravet.

Thon Hotel Åsgårdstrand ble tatt ut i streik med en gang lønnstvisten startet.

Lang streik

– Vi fryktet en lang streik, og jeg syntes det var frustrerende ikke å vite hvor lenge den ville vare. Nå er jeg glad for at jeg sammen med de ansatte kan se framover. Vi går inn i en hektisk periode, sier direktør Per Stang Christensen.