Når var det våre folkevalgte gikk seg bort?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser i Klassekampen av 21. august at våre folkevalgte vil løse problemet med at Forskjells-Norge stadig blir større, og at den sittende regjering nå tar et kraftfullt grep og har oppnevnt et eget utvalg som innen årsskiftet skal «utrede felles prinsipper for godtgjørelse til politikere på alle forvaltningsnivåer.

Målet med utredningen er å tette lønnsgapet» -intet mindre og tilsynelatende svært prisverdig. Men når jeg leser videre oppdager jeg at lønnsgapet som skal tettes ikke er for folk flest som har minst lønn.

Tvert imot er det lønnsgapet mellom de som har mest og de som har nest mest i offentlig sektor som skal tettes. Det er våre topp politikere (les regjeringsmedlemmer) som nå omsider skal slippe å leve med denne store urettferdigheten mellom regjeringsmedlemmer og folkevalgte på lavere nivå.

Men hvorfor er ikke våre folkevalgte opptatt av å tette gapet for de mange lavtlønnede i offentlig sektor som både har lavest lønn og lavest stillingsbrøk? Man skulle jo tro at våre folkevalgte var mest opptatt av dem som sitter nederst ved bordet og ikke de som sitter ved kongens bord, men slik er det altså ikke blant dagens stortingspolitikere.

Men også i privat sektor er jo forskjellene gigantiske mellom de som har mest og de som har minst. Selv under Aps regjeringsperioder økte Forskjells-Norge.

Hvordan er dette mulig med det samarbeidet Ap. og LO så ofte skryter av? Toppene på begge steder tilhører jo lønnsadelen i Norge, men de unnlater alle å ta de grep som er nødvendig for å minske lønnsforskjellene mellom topp og bunn.

Bremseklossen for både privat og offentlig sektor synes å være «frontfagsmodellen,» men denne unnskyldningen er i alle fall svært tynn for offentlig sektor hvor politikerne jo har den fulle kontrollen.

Hvis de ikke gjemmer seg bak et utvalg da …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags