Arbeiderpartiet, ved Hadja Tadjik med flere, mener at i årets stortingsvalg er det vanlige folk sin tur.

Hva Ap definerer som vanlig folk, har jeg ikke klart å skjønne. Men det er jo litt spesielt at Arbeiderpartiet der alle skal med, er det samme partiet som setter folk i bås. Enten som vanlige folk, eller som uvanlige folk. Lite sosialdemokratisk tankegang det der.

Jeg stemmer Høyre. Jeg havner da i båsen «uvanlige» folk. Jeg er mann, snart 40 år. Jeg er gift. Jeg har to barn. Jeg bor i enebolig, i en norsk småby. Jeg har en Volvo stasjonsvogn. Ikke har jeg båt. Ikke har jeg hytte. Ikke har jeg formue. Jeg jobber i offentlig sektor, med en normal lønn.

Jeg bruker fritiden min på lokalpolitikk. Jeg jobber dugnad for fotballagene til barna mine. Til tross for alt dette regnes jeg ikke som vanlig folk i Arbeiderpartiets øyner. Jeg tror det er mange der ute som kan kjenne seg igjen i min livssituasjon, og som ikke føler seg som uvanlige mennesker.

Jeg stemmer på Høyre, fordi partiet vil gi mulighet til alle. Jeg stemmer ikke Arbeiderpartiet som setter folk i bås, ved å kategorisere deg enten som vanlig eller uvanlig folk.

Jeg trudde vi hadde kommet lenger i 2021.