Nå vil Cecilie etablere tilbudet i Horten også: – Vi ser behovet

TIL HORTEN: Cecilie Carlsen forteller at Kirkens Bymisjon gjerne vil etablere utlånssentral i vår kommune.

TIL HORTEN: Cecilie Carlsen forteller at Kirkens Bymisjon gjerne vil etablere utlånssentral i vår kommune. Foto:

Kirkens Bymisjon har mottatt 600.000 og kommunen 200.000 kroner i støtte for å etablere en ny utlånssentral i Horten.

DEL

Kirkens Bymisjon Vestfold vil etablere seg i Horten. Det forteller Cecilie Carlsen, leder for Skattkammeret.

Skal være godt samarbeid

– Det store målet vårt er et samarbeid med Frivilligsentralen i Horten. De er gode på lag og foreninger, og vi på mannen i gata. At administrasjonen i kommunen støtter oss, ser vi på som en god start. I sommer har vi sett oss om etter lokaler i Horten. Meierigården vil være en drøm, og da i samarbeid med Frivilligsentralen, sier Cecilie Carlsen til Gjengangeren.

– Vi vil tilby gratis utlån og utstyr til alle. Noen har ikke anledning til å kjøpe nytt. Andre bør tenke grønt og miljøvennlig, og vi opplever at stadig flere unge gjør akkurat det. Hvorfor skal du for eksempel kjøpe helt nytt skiutstyr til barnet ditt når du vet at han eller hun har vokst fra det om ett eller to år. Vi driver allerede Skattkammer i Stokke og Tønsberg, og vi ser behovet i Horten. Vi gleder oss til å starte opp, sier Cecilie Carlsen.

– Vårt tilbud vil bli et supplement til det som allerede er i Horten, legger hun til.

LES OGSÅ: Gründeren har ledige lokaler midt i byen. Men de skal ikke fylles med butikker …

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MEIERIGÅRDEN: Sentralt beliggende i sentrum. I tidligere tider en Rimi-butikk. Nå innstiller administrasjonen på at Kirkens Bymisjon kan leie lokaler i  Horten. Jon Mørk eier lokalene i Thuegata. Han er på tilbudssiden.

MEIERIGÅRDEN: Sentralt beliggende i sentrum. I tidligere tider en Rimi-butikk. Nå innstiller administrasjonen på at Kirkens Bymisjon kan leie lokaler i Horten. Jon Mørk eier lokalene i Thuegata. Han er på tilbudssiden. Foto:

Foreløpig i to år

Saken kommer nå til politisk behandling i råd og utvalg. Kommunalsjef Geir Kjellsen innstiller på at Skattkammeret etableres av Kirkens Bymisjon i leide lokaler i sentrum. Etableringen bør foreløpig begrenses til to år. Frivilligsentralen bør fortsatt være på Horten Aktivitetssenter. Innstillingen går på at Kirkens Bymisjon er ansvarlig leietaker med støtte fra Horten kommune.

Jon Mørk er eier av Meierigården. Kirkens Bymisjon har mottatt 600.000 kroner fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR) for å starte utlånsordning i Horten i samarbeid med Frivilligsentralen og Kiwanis. Pengene fra BUFDIR vil dekke en del av innkjøp av utstyr, innredning av lokaler og en 40 prosent stilling til å administrere utlånsordningen. I tillegg til de 600.000, har Horten kommune mottatt 200.000 kroner, også de pengene fra BUFDIR. Midlene må benyttes innen 31. mars i 2021. Derfor haster det med et politisk vedtak i saken.

LES OGSÅ: Kommunen sier nei til Sigurd – nå håper han på politikerne

Flere steder er vurdert

Flere kommunale bygg rundt om er vurdert, som Kulturkvartalet, Veslestua på Sentrum skole der Funksjonshemmede i Funksjon holder til, Horten Aktivitetssenter, Horten-rommet på biblioteket og den gamle skolebygningen i Åsgårdstrand. Mangel på plass til lager og oppbevaring er en stor utfordring på de nevnte stedene.

Bekkegata 2, tidligere Horten videregående skole, er også spilt inn som en mulighet. Men det blir vurdert som en dårlig løsning med skole og et Frivillighetens Hus på samme sted. Ansatte må kunne framvise politiattest, og utearealet vil bli et treffpunkt mellom besøkende og barn. Bekkegata er derfor et uaktuelt lokale, mener kommunen.

LES OGSÅ: Svein-Erik er kritisk til pengebruken: – Vi sier nei til utsatte grupper og ja til gratis parkering, sånn kan vi ikke ha det

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken