Vi gikk inn i valgnatta med tro på vår politikk og våre folk. Dessverre løyet vinden tidlig da forhåndsstemmene ble presentert. Arbeiderpartiet lå an til et godt valg, og vi gikk tilbake. Da det endelige resultatet kom hadde vinden tatt seg opp igjen. Vi var i motvind.

Vi respekterer valgresultatet og den kursen flertallet av innbyggerne har staket ut for de neste fire årene. Vi hadde gjerne sett en annen kurs, men det er ikke vits å låse seg inne og sutre over et valgresultat som ikke gikk vår vei. Det handler om å brette opp ermene og se fremover. Det er så mange muligheter som ligger foran oss.

Det er på sin plass å gratulere Arbeiderpartiet og Are Karlsen for et solid valgresultat. Det er også på sin plass å takke våre velgere som ga oss 21,4 prosent. Kommunestyregruppen vår er knakandes god, og kommer til å gjøre en kjempeinnsats for å fremme god Høyre-politikk. Vi har yngre kandidater, og vi har noen litt eldre. Vi har kandidater med mye politisk erfaring, og noen med litt mindre politisk erfaring. Uansett er vi et knallsterkt lag som skal jobbe godt sammen.

Med utgangspunkt i valgresultatet må vi jobbe enda hardere for gjennomslag for vår politikk. Jeg kan love at vi skal jobbe beinhardt for det vi mener er til det beste for Horten.

Vi strekker ut en hånd for dialog med de som vil prate med oss. Vi får nok ikke omvendt alle partiene til å tro på det samme som oss, men vi skal gjøre vårt for god dialog om de store linjene i kommunen. Det er mye kunnskap og erfaring i alle partier. Så er vi uenig i noen løsninger, med utfordringene er de samme.

La oss jobbe sammen for Hortens beste.

LES OGSÅ: En toppkandidat ble vraket – dette er det nye kommunestyret