25 år etter stiftelsen av foreningen Løvøykapellets venner, sitter Ole Jan Aasen fortsatt trygt i lederstolen.
I infofolderen som er laget, er de tradisjonelle sommerandaktene naturligvis med. Det samme er årets høydepunkt, olsok 29. juli, hvor besøkende får servert rømmegrøt, men noe er nytt av året.

LES OGSÅ: 23 fikk bot, 3 mistet lappen! Her gikk det unna!

Folk spør

– Vi har fulgt malen fra tidligere. Sommerandaktene på onsdagskveldene, med musikkinnslag pleier å være godt besøkte, men i de siste årene har jo dette med pilegrimsvandringer langs Tunsbergleden blitt så populært. Det nye vi prøver oss på i år er å holde kapellet åpent hver lørdag og søndag i juli, som Borre kirke var i fjor. Det er mange som har vært opptatt av den historiske delen, sier Ole-Jan Aasen.

Til nå har historieinteresserte møtt en stengt dør, såframt de ikke deltar i andaktene.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som er interessert i å komme inn.

– Overrasker det deg?

– Nei. Foreningen vår er opptatt av det historiske. Vi kommer til å holde åpent fra klokka 10.00 til klokka 15.00 i helgene. De som kommer får også en innføring i historien. Kapellet har bare plass til 100 gjester. Så får vi satse på at formidlingen blir gjort på en smidig måte, uten at det virker forstyrrende på de som oppsøker kapellet for å få en stille stund, sier Aasen.

LES OGSÅ: Da hele fasaden ble dekket av hvit pressening måtte Vivi tenke kreativt: – Jeg måtte finne på noe

Pilegrimsvandringer

I tillegg til åpen kirke arrangeres det fire pilegrimsvandringer. Den første er 28. juni, fra Nykirke kirke til Løvøykapellet.

Den siste er 9. august, og går fra Åsgårdstrand kirke til Tønsberg Domkirke, men søndag 21. august inviterer de til en vandring langs Pilegrimsleden fra kapellet til Gildehallen på Borre. En vandring i lokalhistorien, er tittelen på denne vandringen.

Løvøykapellets venner

Historisk forening.

Mål om å verne kapellet og kirketunet, og den kristne kulturhistorien som hører til der.

Stiftet i 1996.

Omlag 100 medlemmer.