(Sandefjords Blad): Fra og med 15.desember skal det bli lettere å komme seg til og fra Torp. Vy skal nemlig sette opp nye morgenavganger fra Drammen til Sandefjord, og fra Sandefjord til Tønsberg. Det betyr at du kan ankomme flyplassen tidligere på dagen enn du kan i dag, og reise senere.

Målet er at flere skal ta toget i stedet for å kjøre bil.

LES OGSÅ: Dette betyr statsbudsjettet for Horten: Bevilger 790 millioner til jernbanen

– Vi gleder oss til å gi kundene våre et styrket togtilbud. Med nye avganger og flere seter håper vi at mange ønsker å velge toget framfor bilen, og at det blir enklere å reise miljøvennlig. Nå blir det enklere å rekke tidlige og sene fly på Oslo Lufthavn og Sandefjord lufthavn Torp, sier Arne Fosen, konserndirektør i Vy i en pressemelding.

De nye avgangene og den økte setekapasiteten er blant annet mulig fordi flere togsett blir tilgjengelige fra Norske tog, som Vy leier tog fra.

Slik ser endringene ut:

Ny avgang kjøres fra Drammen 04:27 til Sandefjord mandag til fredag. Ny avgang fra Sandefjord 05:34 til Tønsberg mandag til fredag.

Ny avgang fra Tønsberg 06:23 til Skien mandag til fredag. Denne avgangen gjør det enklere å pendle fra Vestfold til Grenland.

Ny siste avgang fra Skien 23:09 til Drammen mandag til fredag og søndag. Dette er én time senere enn siste tog i dag.

Toget fra Skien 08:09 til Eidsvoll får doblet setekapasitet på søndager til 460 seter.

Toget fra Eidsvoll 06:00 til Skien får doblet setekapasitet til 460 seter mandag til fredag fra 2. juni 2020.