Nå skal enda en vegg bære preg av gatekunst: – Det blir en kreativ og levende inngang til Horten torg

MALERI: På veggen bak kommunalsjef Silje Vaadal vil det dukke opp et nytt veggmaleri.

MALERI: På veggen bak kommunalsjef Silje Vaadal vil det dukke opp et nytt veggmaleri. Foto:

Du kommer til å se den når du spaserer eller sykler opp fra Lystlunden, kjørende forbi i buss eller bil, sittende på Kroa eller ventende i køen inn til kinosalen. – Den skal vise fram byens hovedattraksjoner, forteller Silje Vaadal.

DEL

Horten kommune har gjennom flere år brukt gatekunst for å skape et attraktivt og levende bybilde. Vi har allerede veggkunst i havna ved ferjeleiet, på HAC-bygget. Og vi har #HortenLove-veggen, og Rolv Wesenlunds karakter Fleksnes har fått plass på vegg i Storgata.

Nå skal Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi pryde en vegg i sentrum med den populære gatekunsten.

– Dette skal bidra til en levende og kreativ inngang til Horten torg, forteller kommunalsjef for kultur og samfunnsutvikling, Silje Vaadal.

LES OGSÅ: Slik setter de Horten på kartet: – Kan være nyttig både for innbyggerne og oss

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

ATTRAKSJON: Maleriene som pryder sentrum har blitt attraksjoner som ofte blir delt i sosiale medier. Her er den såkalte Wesenlund-veggen i Storgata

ATTRAKSJON: Maleriene som pryder sentrum har blitt attraksjoner som ofte blir delt i sosiale medier. Her er den såkalte Wesenlund-veggen i Storgata Foto:

Synlig fra mange kanter

Den utvalgte veggen ligger på baksiden av Kriminalomsorgen i Vognmannsgate. Du kommer til å se den når du spaserer eller sykler opp fra Lystlunden, kjørende forbi i buss eller bil, sittende på Kroa eller ventende i køen inn til kinosalen.

– Det er en ganske sentral vegg, som vi har hatt lyst til å gjøre noe med over lang tid, forteller Vaadal.

– Det blir som et bindeledd mellom parken og torget, legger hun til.

LES OGSÅ: Frodo har samlet inn over 14.000 kroner på 48 timer – nå gir han det videre

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

PRØVER: På veggen bak Silje er det testet ut fargeprøver til gatekunsten. Det er altså ingen rampestreker, kun forberedelser.

PRØVER: På veggen bak Silje er det testet ut fargeprøver til gatekunsten. Det er altså ingen rampestreker, kun forberedelser. Foto:

Dukker opp før jul

Denne uken har Christiansen og Noguchi testet ut fargeprøver på veggen, derfor er det allerede noen tegninger på veggen. Vaadal påpeker at det ikke er en del av motivet.

– Motivet vil vise noen av Hortens hovedattraksjoner, som Karljohansvern, vikingarven og Åsgårdstrand. Det er inspirert av den nye forsiden til kulturplanen for 2020 – 2024, som per dags dato er til opptrykk.

Planen er at veggmaleriet skal være på plass før jul, men foreløpig sitter gatekunstnerne pent på vent fram til været skifter.

– De kan ikke male når det regner, noe det gjør ofte nå. Men så fort det kommer et opphold, blir veggen grunna og kunstnerne vil sette sin pryd på veggen, forklarer Silje Vaadal.

– Det blir en hyggelig juleoppmerksomhet. Prosessen kan innbyggerne følge med på i tiden som kommer, legger hun til.

LES OGSÅ: – Tilrettelagt ferdsel er ikke det samme som fri ferdsel

GATEKUNST: Mange deler bilder av og med #Hortenlove på sosiale medier. Gatekunsten er med på å skape attraksjoner rundt om i byen.

GATEKUNST: Mange deler bilder av og med #Hortenlove på sosiale medier. Gatekunsten er med på å skape attraksjoner rundt om i byen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken