Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer våren til Horten torg - og vi får 12 grader!

Artikkelen er over 2 år gammel

Joda, nå gjøres det klart for solfylte vårdager på Horten torg. Da passer det godt at også meteorologen er i vårstemning.

Et dusin varmegrader torsdag. Litt færre varmegrader til helgen, men til gjengjeld strålende sol.

Det er varselet fra yr når mars nå nærmer seg slutten.

Bort med banen

På Torget treffer vi maskinfører Kristian Hermansen fra Horten kommune.

Han er i full gang med å fjerne restene av vinteren. Skøyteisen er tatt hånd om av værgudene, vantene har kommunen fjernet, og tirsdag ettermiddag var Hermansen i full gang med å fjerne sanddekket fra skøytebanen også.

– Når det er gjort, skal benker og sånt på plass her, men vi må nok vente litt på brøytehaugene. De smelter ikke på en dag, men vi får hjelpe til ved å spre snøen litt utover, sier han.

Årets skøytesesong på Torget har for øvrig ikke vært av de beste.

– Jeg har sprøyta og måka her og prøvd å legge til rette for skøytegåing, men det har vært veldig lite stabil kulde. Etter tre-fire dager har mildværet kommet og ødelagt igjen, sier maskinføreren.

 

Røde grader

Lite stabil kulde blir det framover også, naturlig nok - og heldigvis, vil nok mange si. De eneste tegnene til blå grader på langtidsvarselet, er et par netter i neste uke. Da er det meldt null på det kaldeste.

Hva april bringer, gjenstår å se, men med tanke på de neste dagers varme med tilhørende snøsmelting, og at påsken kommer sent i år, kan det nok bli en vårlig høytid og muligheter for å nyte en kaffekopp og en hyggelig prat på Torget for alle som velger bypåske når den tid kommer.

 

Les også

På skøyter for aller første gang

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.