Nå kan kommunedirektøren beordre leger i Horten til å jobbe ved legevakta

KRISETILTAK: Hvis det blir behov for det kan kommunedirektør Ragnar Sundklakk beordre leger i Horten til å jobbe ved legevakta.

KRISETILTAK: Hvis det blir behov for det kan kommunedirektør Ragnar Sundklakk beordre leger i Horten til å jobbe ved legevakta. Foto:

Ikke alle fastleger i Horten er med og jobber turnus på legevakta. Nå kan de bli beordret til det.

DEL

Det ble bestemt i formannskapsmøtet 16. mars. Alle leger kan bli satt i tjeneste på legevakta.

– Det ligger allerede i dagens delegeringsprogram og helselovgivning. Formannskapet bekreftet min forståelse av regelverket i møtet på mandag, forteller kommunedirektør Ragnar Sundklakk.

– Det vil si at vi ved behov kan beordre kommunens leger til å jobbe annerledes enn de gjør i dag. Det innebærer en kraftig inngripen i deres arbeidshverdag.

Det skal ikke være snakk om mange av fastlegene i Horten som ikke allerede er i turnus ved Horten legevakt. Per i dag dreier det seg om to eller tre leger, etter det Gjengangeren erfarer.

«22 leger er i fast turnus på legevakten. Alle disse legene kan bli beordret til å bistå mer enn det som ligger i fast turnus ut fra behovene vi nå står ovenfor», skriver kommunikasjonssjef i Horten kommune, Inger Lise Hansen, i en e-post til Gjengangeren.

LES OGSÅ: Full fiasko for «posesalg» i Gjenbruksbutikken på Skoppum: – Faktisk er jeg ganske lettet for det

Artikkeltags