Linda Berglund arvet ansvaret for Rådhuskvartalet da Torgeir Lorentzen ble redaktør i Gjengangeren. Å bestille bannere med Munch-signatur var det siste han gjorde.

Etter ett år med koronalagring har bannerne nå kommet opp.

– Ja, nå har vi klare til å møte sommeren, sier Linda Berglund, enhetsleder kultur i Horten kommune. Gutta på teknisk, ved Tommy Ilebakke fra Park og idrett, stilte med lift. Dermed var det mulig å få hengt opp de røde bannerne på det gamle rådhusets hvite vegger, godt synlig fra stranden og N. C. Nielsens gate.

Blir sett

– Det er fint av vi kan hjelpe hverandre på tvers av avdelingene. Og tilbakemeldingene fra folk som går forbi og ser bannerne har bare vært positive. Bannerne signaliserer at her skjer det noe som har med Munch å gjøre. Det hjelper oss å profilere huset og de digitale Munch opplevelsene.

Det var mange turister i Åsgårdstrand i fjor sommer. Forventningene for denne sommeren er høye, spesielt nå som er mye aktivitet i Rådhuskvartalet.

LES OGSÅ: Geir og Anja får 280.000 kroner – se hvem som får støtte her!

Åpner opp

I Galleri Ask er det utstilling. Restauranten er åpen. Det samme er museumsbutikken. I andre etasje holder historielaget på med sin utstilling. I tillegg er Munchs hus åpent for sesongen, og vandringen i Munchs motivverden startet opp. Med de røde bannerne på husveggen, blir dette tydelig signalisert, sier Linda Berglund.