(Tønsbergs Blad)

– Jeg kan ikke bekrefte det, men du er ikke helt på jordet, ler Morten Astrup til Tønsbergs Blad.

Investoren og eiendomsutvikleren har nettopp fått spørsmål om han ønsker å bekrefte at eiendommen i Mågerø Leir ble kjøpt for 76 millioner kroner, slik vi tidligere har skrevet. Torsdag skrev partene formelt under kontrakten som gjør at eiendommen får nye eiere.

Foreløpig er det Surfside Holding AS, der Astrup er styreleder og hovedeier, som vil stå som kjøper av eiendommen, men Astrup er tydelig på at han har fått med seg flere sentrale personer når eiendommen skal utvikles gjennom selskapet Mågerø Utvikling AS.

Marius Falch Orvin fra Drøbak vil få det operasjonelle ansvaret for prosjektet, mens Astrup er glad for at han har fått med seg Finn Rasmussen fra Fjord Arkitekter på eiersiden, og til å bidra med å utvikle eiendommen.

Nå skal kjøperne bruke de neste seks månedene til å tenke seg godt om, og planlegge veien videre. Det er nemlig så lang tid det tar før de offisielt overtar eiendommen fra Forsvarsbygg.

LES OGSÅ: Bekrefter at Mågerø er solgt – dette er trolig prisen

Vil lytte til alle berørte

– På det personlige plan, har jeg seilt forbi Mågerø mange ganger siden jeg var liten, og tenkt at det er et flott sted. Det er med ydmykhet at vi tar fatt på oppgaven, det er jo en perle i Oslofjorden. Den røde tråden for alle vi skal utvikle dette er at vi har et sterkt forhold til området, sier Astrup på telefon fra Sveits, der han til daglig holder til.

Han understreker at det for tidlig å si noe om hva planene konkret vil inneholde. Målet er imidlertid å utvikle og lage noe som gjør at Mågerø blir et sted der folk vil bo, kanskje først og fremst på fritiden.

– Etter mange års erfaring med eiendomsutvikling har jeg lært at det er viktig å utvikle dette sammen med alle berørte parter, og lytte til alle de forslagene som har kommet inn, og det.

Han har investert og drevet med eiendomsutvikling i mange år, blant annet i Sveits, Oslo og på Svalbard. Han har bodd og jobbet flere steder, blant annet i London, før han flyttet til Sveits.

Astrup er bror til tidligere statsråd i Solberg-regjeringen, Nikolai, som senest var kommunal – og moderniseringsminister. De er sønnene til forretningsmannen Eivind Astrup.

LES OGSÅ: Kjempefornøyd med antall bud på Mågerø-eiendommen: – Kan være i mål i løpet av uka

Mange vil være med

Og skal vi tro Bjørn Even Sørhaug hos Eiendomsmegler 1 Sørøst-Norge avd. Næring, er det fortsatt enorm interesse for å være med når eiendommen skal utvikles, selv om den er solgt. Blant budgiverne og interessentene var det blant annet noen som vurderte hotell, opplevelsespark, fritidseiendommer til eget bruk, boligutvikling, fritidseiendomsutvikling, museum, restaurant, leirskoler og mye mer.

– Spennet var stort, men nå er både selger og kjøper meget fornøyd med tanke at riktig eier vil overta. Det sier litt hvor om hvor attraktiv eiendommen er når flere av de som tapte budrunden har meldt tilbake til meg at de ønsker å komme i dialog med kjøper for å se på mulighet for samarbeid, smiler Sørhaug.

Og nettopp det kan altså Astrup bekrefte, og det er kanskje også en bekreftelse på at investeringen som er gjort, ikke er en feilsatsing:

– Vi har blitt nedringt de siste dagene fra andre som er interessert i å være med. Det er hyggelig når man har kjøpt en eiendom, at investorer som gjerne vil være med. Vi har ikke tatt stilling til noe, bare notert ned det som har kommet inn. Dette blir artig, fastslår Astrup.

44 budøkninger

Megler Sørhaug kan nå avsløre at det var 210 stykker som viste interesse for Mågerø-eiendommen som ble solgt 19. mai. 17 ulike budgivere la til sammen inn 44 budøkninger i løpet av noen hektiske timer.

Hele Mågerø Leir var på om lag 520 mål, men Miljødirektoratet og Færder kommune ønsket å beholde en stor del av området som friluftsarealer da Forsvarsbygg kontaktet offentlige instanser om eventuelle ønsker om å overta stedet.

Derfor ble eiendommen ble delt i to, en på 426 mål som det offentlige overtar, mens drøye 90 mål nå altså er solgt til Surfside Holding AS.

Kongen og dronningen har sitt sommersted sør på halvøya, men noen umiddelbart nær nabo får de ikke selv om Forsvaret nå selger 90 mål til Astrup og Co, mens resten blir til offentlige friarealer.