Nå er avtalen inngått: – Prisen var ikke utslagsgivende

AVTALE: Da avtalen var inngått, ble den bekreftet med «foot-shake» i stedet for håndtrykk. Veidekke Entreprenør har fått oppdraget om å bygge den nye skolen. (F.v. Prosjektleder Elin A. Ringdal, kommunedirektør Ragnar Sundklakk, distriktsleder i Veidekke Entreprenører AS, Lars N. Hjertås og prosjektleder Jostein Ekeberg.)

AVTALE: Da avtalen var inngått, ble den bekreftet med «foot-shake» i stedet for håndtrykk. Veidekke Entreprenør har fått oppdraget om å bygge den nye skolen. (F.v. Prosjektleder Elin A. Ringdal, kommunedirektør Ragnar Sundklakk, distriktsleder i Veidekke Entreprenører AS, Lars N. Hjertås og prosjektleder Jostein Ekeberg.) Foto:

Nye Fagerheim skole blir en miljøvennlig bygning med solcellepaneler og lave klimagassutslipp. – Det er vi veldig stolte av, sier prosjektleder Elin A. Ringdal.

DEL

Avtalen mellom Horten kommune og Veidekke Entreprenør AS er undertegnet. Tirsdag 13. oktober ble det gjort. Det tradisjonelle, litt høytidelige håndtrykket som vanligvis bekrefter en slik avtale, ble erstattet av et smitteverngodkjent fot-trykk.

– Hvorfor var det Veidekke Entreprenør som fikk oppdraget?

– Vi utlyste en konkurranse, og Veidekke var de som leverte det beste tilbudet. De viste i tilbudet at de har høy kompetanse, både på miljøvennlige løsninger og seriøst arbeidsliv, sier prosjektleder Elin A. Ringdal.

Bygget Horten videregående

Et godt eksempel på nettopp det kan man se i Lystlunden. Det var Veidekke som var entreprenøren bak nye Horten videregående skole.

– Da vi skulle velge blant tilbyderne, la vi mest vekt på oppgaveforståelsen og prosjektorganisasjonen.

– Så det var ikke Veidekke som leverte det laveste anbudet?

– Nei, det var det ikke. Dette har i liten grad vært prisdrevet konkurranse.

86 millioner kroner er rammen. Nå går de inn i et samspill der prosjektet skal bearbeides, slik at man får får redusert entreprisekosten.

– Vi vil ha et kostnadseffektivt bygg, understreker Ringdal. – Vi kommer også til å ha grundig brukermedvirkning i samspillet, slik at vi får et bygg som er godt å være i for både elever og ansatte.

Solcellepaneler på taket

– Vi er spesielt stolte av at vi har valgt å sette høye klimakrav til det nye skolebygget, sier Ringdal. – Den nye skolen blir klassifisert som et NZEB-bygg. Det betyr «Nearly Zero Energy Building».

– Hvordan skal dere klare det?

– Blant annet får skolen solcellepaneler på taket. Det er også lagt opp til at skolen skal kunne kople seg til flisfyringsanlegget på Nykirke. I tillegg gjøres det flere tiltak for å kutte klimagasser, blant annet med å bruke mer tre og mindre stål og betong.

SIGNERT: Kommunedirektør Ragnar Sundklakk med Lars N. Hjertås og Jostein Ekeberg fra Veidekke.

SIGNERT: Kommunedirektør Ragnar Sundklakk med Lars N. Hjertås og Jostein Ekeberg fra Veidekke. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken