Gå til sidens hovedinnhold

Kausland er nominert til Rockheim Hall of Fame

Artikkelen er over 3 år gammel

Den største barnestjernen i Norge på 50-tallet var «Lille Grethe» Kausland, som spilte inn sin første plate som 8-åring. Som voksen artist ble hun en sentral samarbeidspartner for showgruppen Dizzie Tunes. Nå er hun nominert til Rockheims æreshall.

(Tønsbergs Blad)

Grethe Kausland, Kari Bremnes, Casino Steel, Saft, Geir Bøhren og Bent Åserud, Morten Abel, Alf Cranner, Annbjørg Lien og Stage Dolls er nominert til Rockheim Hall of Fame 2018.

Alle de nominerte har hatt stor betydning for norsk populærmusikk, og har hatt ekstraordinære karrierer innen sine områder.

Bredt felt innen popmusikk

De ni kandidatene utgjør et bredt felt innen norsk populærmusikk.

De representerer sjangre som pop, rock, folkemusikk, visesang, jazz, underholdningsmusikk og filmmusikk. Alle debuterte som plateartister for minimum 25 år siden, slik statuttene sier. Artistene kommer fra Oslo, Horten, Svolvær, Trondheim, Bergen, Bodø og Ålesund. Hele seks av kandidatene er i år nominert for første gang, opplyser Rockheim i en pressemelding.

Tre band/artister blir innlemmet

Den endelige beslutningen om hvilke tre band/artister som blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame 2018 skal nå tas av en jury som består av mer enn 150 personer fra musikkbransjen, som vil delta i en avstemning. De tre som vil bli innlemmet, presenteres på en pressekonferanse før jul, og offisielt innlemmet i en seremoni i Olavshallen i Trondheim 27. mai 2018. Denne seremonien vil også bli sendt på NRK1.

LES OGSÅ: Nå står Grethe Kausland på torget i Horten

Eggum leder komiteen

Nominasjonskomiteen har i år bestått av Jan Eggum, Claudia Scott, Larry Bringsjord, Ingrid Kindem, Arvid Skancke-Knutsen og Sissel Guttormsen. Det er Jan Eggum som leder komiteen.

Rockheim Hall Of Fame er en del av Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk. Prisene har blitt delt ut årlig siden 2011, året da Rockheim åpnet på Brattørkaia i Trondheim.

LES OGSÅ: Jahn Teigen inn i Rockheims æreshall – for andre gang! 

«Lille Grethe» ble stor stjerne

Om Kausland skriver nominasjonskomiteen: «Den største barnestjernen i Norge på 50-tallet var «Lille Grethe» Kausland, som spilte inn sin første plate som 8-åring. Som voksen artist ble hun en sentral samarbeidspartner for showgruppen Dizzie Tunes, der hun særlig briljerte med musikalske imitasjoner og hyllester. Forestillingene deres oppnådde stor popularitet i Norge og Sverige, samtidig som de fikk utfolde seg innen TV og film. Hun vakte også̊ stor begeistring med soloforestillingen «A Star is Torn», med fokus på sterke kvinneskikkelser i musikkhistorien, og markerte seg posthumt som jazzsanger på albumet «Jazz My Way». Hun var født i Horten 3. juli 1947, og gikk ut av tiden 60 år senere».

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.