Mathilde gir ut plate

VLN: Elektropop-band med Mathilde Espeseth på vokal. Her avbildet sammen med trommis Are Nerland.

VLN: Elektropop-band med Mathilde Espeseth på vokal. Her avbildet sammen med trommis Are Nerland. Foto:

Mathilde Espeseth fra Horten har brukt musikken som hjelp gjennom perioder med alvorlig sykdom. Nå platedebuterer hun med bandet VLN.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

VLN skal uttales som det engelske ordet «villain» (skurk). Bandet slipper debutalbumet ( «Mechanisms of the Heart» torsdag denne uka, 12. januar. Vokalist Mathilde Espeseth fra Horten gleder seg, ifølge en pressemelding.

Klar for å bli stjerne

Tekster og uttrykk gjennom musikk har alltid vært viktig for vokalist Mathilde, ifølge pressemeldingen. Bare to år gammel fikk hun påvist kreft, noe som førte til flere operasjoner og behandling med cellegift.

– Mens jeg var under behandling fikk jeg en rosa Polly Pocket kassettspiller. Den hadde jeg med meg overalt for å få tankene over på noe annet på de lange rundene med sykehusbesøk, forteller hun.

Da Mathilde var ti år opptrådte hun på en lokal konkurranse med en kjærlighetssang hun hadde skrevet. Hun var klar for å bli superstjerne, og hadde all verdens selvtillit. Så kom tenårene og alt endret seg.

LES OGSÅ: Brutalt – og dønn og ærlig

Spiseforstyrrelse

– På grunn av kreften og ettervirkningene ble kropp noe ekkelt, noe som andre kunne kommentere og si hva de ville om. Alle visste mer om kroppen min enn meg. I denne perioden sluttet jeg å skrive låter. Jeg sluttet å skrive ned alle tanker og følelser, for disse følelsene var for skumle til å sette ord på, forteller hun. I voksen alder begynte hun å ta tak for å holde seg frisk. Det var starten på spiseforstyrrelsene. Det å miste vekt ble en altoppslukende aktivitet for Mathilde. Det opptok tankene hennes hele døgnet, bortsett når hun satt på øvingsrommet og skrev musikk:

– Etter mange år uten å reflektere over egne følelser turte jeg smått om senn å begynne å grave igjen, noe som ble min redning.

Kontraster

VLN er Mathilde på vokal, sammen med Are Nerland på trommer og produsent Stig-Erik Solbakken Steimler. Sammen ønsker de å skape elektropop med flere lag og nyanser.

LES OGSÅ: Nå er den her, plata de ikke skulle gi ut

Tittelen på albumet, «Mechanisms of the Heart», stammer fra ideen om kontraster. Stig-Erik Steimlers produserte lydbilde henspiller på det mekaniske, mens hjertet formidles gjennom Mathilde Espeseths tekster og melodilinjer, avslutter pressemeldingen.

Artikkeltags