Det er Marinemusikken som inviterer til storbandkvelden, i år som de har gjort i tre, fire år nå. Tidligere har temaet vært både Duke Ellington og Frank Sinatra, i år er det Ella Fitzgerald. Det starter i Bølgen kulturhus i Larvik i kveld torsdag – før moroa kommer til KJV og Torpedoverkstedet fredag kveld.

Litt nattklubb

– Vi har valgt å legge konsertene her inne på KJV nå, sier Frank Tostrup, markedsansvarlig i Marinemusikken.

– Her skal også ungdomsmusikken selge forfriskninger, og så skaper vi litt nattklubbstemning rundt konserten.

– Dette er jo et veldig fint sted. Et arrangement som en hyllest til Ella Fitzgerald passer utmerket i Torpedoverkstedet, tilføyer dirigent Lars Erik Gudim. Han synes også det er spennende med musikken til Fitzgerald.

– Å gjøre Ella er som å plukke fra øverste hylle i et musikalsk oppslagsverk, i ord og toner. Og det svinger skikkelig av nesten alt sammen.

 

Hyllest til Ella

Kveldens solist har opptrådt med Marinemusikken mange ganger. Og danske Majken Christiansen kan sin Ella.

– Jeg har vært en stor fan av henne i alle år. Det er faktisk sånn at min første plate, spilt inn i 1990 med mitt danske band, het «A tribute til Ella!»

Majkens framføringer av Ella Fitzgerald fylte Torpedoverkstedet i hele går – til like rytmiske toner signert Marinemusikkens storband.

– Det sitter ganske bra nå, og med noen gjennomkjøringer til skal vi være helt klare til kveldens konsert i Larvik – og Horten fredag, oppsummerte dirigent Gudim.

LES OGSÅ: Spennende duo i jazzklubben

Jubileum

– Jeg gleder meg til å synge med dette fine storbandet igjen, smiler Majken Christiansen.

– Og så Ella da, «The First Lady of Jazz», det kan jo nesten ikke bli bedre. – Husk at det er jubileum i år, det er 100 år siden Ella Fitzgerald ble født (25. april 1917), det gir jo konsertene litt ekstra farge.