I den spede begynnelse med drillstaven som 6-åring var målet å gå først i 17. mai-toget i Horten. Ferdighetene har brakt henne mye lenger. Helt til den store scenen.

På nyåret gestalter hun cheerleaderen Patty Simcox i musikalen «Grease» på Chateau Neuf i Oslo.

– Det blir veldig gøy å få lov til å ta fram mine drillferdigheter igjen, sier Elise til Gjengangeren.

Kjempefine drill-år

Danseren og sangeren ble tidlig vant med å prestere på scenen. Hun ble norgesmester i drilldans to ganger. Representerte Norge i EM og VM.

– Det var noen kjempefine år, hvor jeg har tatt med meg masse erfaring innen det å prestere for mange mennesker og alltid gjøre mitt beste, sier Elise Berg-Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hun utdannet seg innen sang og dans på Bårdar Akademiet, og pangstartet scenekarrieren med en rolle i «A Chorus Line» på Chat Noir. Siden har hun levd av å danse.

– Siden jeg har utdanning innen både musikal og dans må jeg si at jeg gleder meg skikkelig til å gjøre musikal igjen. Jeg har savnet det, sier Elise.

Balanse i rollen

Musikalartisten fra Horten beskriver sin Grease-figur Patty Simcox som typisk cheerleader: Attraktiv, atletisk, selvsikker og masete. Upopulær blant jentene, lærernes yndling.

– Den største utfordringen i denne rollen tror jeg blir å ikke bli for «hysterisk». Jeg må finne en balanse mellom det selvsikre og den forvirrende entusiasmen, sier Elise Berg-Hansen.

Hun har et sterkt forhold til musikalen.

– Jeg har danset masse til musikken opp igjennom oppveksten min. Jeg får mye energi av den og jeg tror mange har det sånn.

Problemstillingene fra 50-tallets USA er også så vidt tidløse.

– Derfor liker både bestemødre og barnebarn stykket. Personlig sammenligner jeg handlingen fort med meg selv og min hverdag når jeg gikk på skolen: Forskjellige gjenger, og et ønske om å passe inn. Prøve ut nye ting og det å feile og lære av feil, sier Elise.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Både tøft og flott

Livet som profesjonell danser kan være tøft, forteller Horten-jenta.

– Å gå fra audition til audition og høre setningene: «Nei dessverre det ble ikke deg denne gangen», «du er for høy til denne rollen» eller «det sto mellom deg og en til og dessverre så ble det ikke deg». Det er forferdelig tøft. For ikke å snakke om de auditionene du ikke får komme på en gang. Da får man ikke muligheten til å vise hvem man er og hva man er god for i det hele tatt, forteller hun. Men legger raskt til at danserlivet også kan være en «dans på roser».

– Når man har jobb og får lov til å jobbe med det man elsker, sier Elise.

Hortensfolk i salen

Prøvene til «Grease» starter i desember. Danseskoene hviler ikke i mellomtiden. Elise Berg-Hansen har vært danser og koreograf i Tønsberg i sommer, med Queen-forestillingen «The Show Must Og On X».

– Det var veldig hyggelig at så mange fra Horten kom og så forestillingen. Vi skal på turné fra oktober, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun er også med i showgruppa «Show de Vida» i Oslo og i full gang med planlegging av forskjellige arrangementer fremover. Kanskje får vi i Horten også besøk av henne.

– Jeg har lenge hatt lyst til å få til en liten konsert i Horten, kanskje rundt juletider, det hadde vært veldig hyggelig, sier Elise.

Drømmejobben

Hun synes hun har drømmejobben.

– Jeg får lov til å leve av det jeg elsker å gjøre. Så håper jeg at flere dører åpner seg for meg etter hvert, jeg er klar for nye utfordringer og erfaringer i denne bransjen, sier Elise Berg Hansen.

– Hva er ditt beste råd til andre som drømmer om å danse på store scener?

– Ikke gi opp, stol på at du er god nok, selv i motgang, svarer hun bestemt.

Elise Berg-Hansen

Danser og sanger fra Horten, 27 år.

Utdannet ved Bårdar akademiet, musikk og dans, 2009-2013.

Norgesmester i drilldans 2002 og 2009. Deltatt i NM, EM og VM i årene 1998-2010.

Danser i blant annet «My Fair Lady» på Folketeateret 2013, «A Chrous Line» på Chat Noir 2014 og «The Show Must Go On” I Oseberg kulturhus I 2017”.

Danser og korist under Eurovision i 2010 og «Stjernekamp» på TV i 2012.

Danser under events for popartist Adelén (fra Horten) i 2016 og 2017.

«Grease»

Amerikansk musikal, skrevet av Jim Jacobs og Warren Casey, premiere i Chicago 1971. På Broadway 1972-1980.

Filmatisert i 1978 med Olivia Newton-John og John Travolta.

Handlingen er lagt til 1959.

«Grease» er tidligere spilt i Oslo; 1984, 1999 og 2008.

Den nyeste oppsetningen har premiere på Chateu Neuf i Oslo 24. januar. Tom Sterri er regissør.