Jeg begynte i Horten Guttemusikkorps, i 1955 til 1964. Da var Borgvald Lauritzen dirigent. Formann den gangen var Ragnar Pedersen. Styremedlem og uniformsforvalter var Birger Sannerud og styremedlem var også Odd Nord.

Jubileumstur til Hillerød

Det første musikkstevnet jeg var med på var i Holmestrand. Da hadde vi Bjarne Jacobsen som sjåfør med lastebil. Vi satt på lasteplanet hvor det var påsatt høye lemmer, og vi satt på kasser.

Og så var vi på landsstevnet i Bergen i 1958. Der fikk vi servert frosne matpakker med saltpølse og gulost. Hadde også to brødre som var med på denne turen.

I jubileumsåret 1960 dro korpset til Danmark, på jubileumstur til Hillerød.

Jubileumsåret ble feiret med middag på Grand Hotel hvor Steinar Bjanger holdt jubileumstalen.

I 1964 fikk vi ny dirigent, Alf Eine hette han, og han var med på en brytningstid i korpset, det være seg musikk og inntreden av jenter. Dette førte også til at navnet på korpset ble endret til Sentrums Skoles Musikkorps. Noen år etter ble korpset slått sammen med Lillås Skolekorps. Arne Smørsteen var med på å stifte Lillås skolekorps, samt at han var dirigent her. Det var også Rolf Eriksen, Ellef Ellefsen og Stig Fredriksen.

Les også (+): Kristina fylte leiligheten med bruktkupp

Innom Ungdomsmusikken

Åsgården Skolekorps hadde en dirigent som heter Hallvard Bråttshaug.

Granly Skolekorps hadde Ragnar Sand Pedersen som dirigent på syttitallet.

Jeg var også innom Ungdomsmusikken på 60-tallet, og dirigenter den gangen var Borgvald Lauritzen og Ivar Lauritzen samt Arne Smørsteen.

Fra 1974 til jubileumsåret 1977 var Rolf Eriksen dirigent, da var Sverre Kjær formann.

I 1978 var det tur til Mandal, hvor vi leide to fiskeskøyter og dro til Ryvingen fyr. Da hadde vi Tom Hermansen som dirigent, men jeg måtte overta ganske brått, da han sluttet.

Jeg var også i ett års tid medlem i Arbeidernes Musikkorps, det var i 1966.

Det ble ikke kjedelig

På 1970-tallet var jeg innom Borre Musikkorps, som hadde sine øvelser på Furuhaug på Ra, det var i 1976. Per Kulsrud var dirigent. Med var også Jørgen Hårek Kosmo og kona Anne-Lise. Noen år senere, i 1993, hadde Lysheim jubileum og han var gjestedirigent.

Jeg deltok også i Toneringen, som formann og styremedlem fra 1978 til 1982. Styremedlemmer var Ellen Marie Elstrand Jørgensen, Johannes Furre og Øivind Loddengaard.

I Ungdomsmusikken var jeg dirigent i 1978 og formann i 1986. Var også ett år dirigent i Sidesporet Blæseensemble i 1989, det var også Ragnar Sand Pedersen.

Les også (+): Toms mange elleville løft: – Jeg husker finger'n sprakk så blodet rant

Var også dirigent i Fagerheim fra 1986 til 1990, formann den gangen var Turid Arnesen, og Marit Pettersvold og Dagrun Menes var styremedlemmer. Korpset var på Danmarks-tur i 1989, hvor Gunnar Hansen var sjåfør for oss, og det ble ikke kjedelig.

OL på Lillehammer

I Lysheim var jeg dirigent fra 1990 til 1995. Formann den gangen het Knut Bugården. Korpsleder var Sverre Olafsen. Lysheim var også på korpstur til Danmark i 1993, hvor vi dro til molboenes land. Vi overnattet i byen Ebeltoft.

Vi var også på tur til Vennesla, hvor vi deltok i en marsjkonkurranse, der vi tok en hederlig annenplass.

Ynglingekorpset var en sammenslutning av alle skolekorpsene. Var med fra 1988 til 1994 sammen med flere andre dirigenter. Det toppet seg da alle korpsene dro til OL på Lillehammer i 1994. Sverre Olafsen var oppmann for dette fra Lysheim.

I Horten og Borre Musikkforening var jeg dirigent fra 1985 til 1990. Kjell Støland var formann. Knut Ness var styremedlem.

Blås i det

Vi hadde ofte konserter med andre veteran-korps, blant annet «Skalkelaget» fra Nøtterøy, vi var også på Hurum, hvor vi tok ferja over det smale sundet, og vi trodde ikke båten var stor nok til å ta med bussen over. Der ble vi sponset med champagne av firmaet Wittusen. Anker Løfsnes hadde beskjentskaper der borte, noe som ledet til sponsingen. Kontakt hadde vi også med et lokalt veterankorps.

I begynnelsen på 2000-tallet spilte jeg også baryton i «Blås i det», under ledelse av Ivar Lauritzen, som den gang hevet taktstokken. Vi underholdt mye på lokale tilstelninger.

Les også (+): Lenes kjærlighet til Horten