Inviterer til jubileumsforestilling – Minimasken på scenen i 35 år

I FULL SVING: Oppvarming i kjent humoristisk Minimasken-stil hører med på teaterøving.

I FULL SVING: Oppvarming i kjent humoristisk Minimasken-stil hører med på teaterøving. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Teatergleden og den gode dugnadsånden i Minimasken har blitt videreført i generasjoner. Nå er teatergruppa stolte av å presentere jubileumsforestillingen Aladdin.

DEL

På deres faste øvingslokale på Vadlatun er aktørene i gang med oppvarming. De danser og ler om hverandre, og byr på oppfinnsomme dansetrinn.

– Vi er midt i prosessen med å øve inn til jubileumsforestillingen Aladdin, forteller produksjonsleder Anne Bakken.

Videre forteller hun om et nyskrevet og morsomt manus.

– Historien er omskrevet og mer moderne, men fortsatt gjenkjennelig til det klassiske. Den passer bra for hele familien, mener Anne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAKRE MELODIER: Forestillingen inneholder også mange melodiske godbiter. Her er det sangøvelse, under ledelse av Anders Gleditsch.

VAKRE MELODIER: Forestillingen inneholder også mange melodiske godbiter. Her er det sangøvelse, under ledelse av Anders Gleditsch. Foto:

Magi og mystikk

Mens det enda er kaldt og mørkt ute, inviterer Minimasken til forestillinger på Bakkenteigen 16.–18. mars.

– Vi vil skape en opplevelse med inspirasjon fra 1001-natt, med sang, dans, spenning og romantikk. Vi har også vært så heldige å få med oss danseskolen Verzatile, som stiller med både koreografi og dansere på scenen, sier Anne.

Hun forteller at de er i gang med både kulisser og kostymer, og at de vil få fram den fargerike og mektige arabiske kulturen som er kjent fra Aladdin.

Les også: Stemningsfulle kvelder med Robin Hood

Skumle skurker

Henrik Jensen (15) spiller skurken Jafar, sammen med Gard Raddum Wiik (13) i rollen som Jafars tjener Musrat.

– Det er en morsom rolle å spille, og den passer meg godt, forteller Henrik Jensen. Han har tidligere vært å se som Kjell i Olsenbanden og Prins Johan i Robin Hood, og trives i den mer skumle rollen.

Gard Raddum Wiik er ny aktør i år, og gleder seg til å stå på scenen som Jafars tjener.

– Jeg synes det er gøy å få andre til å smile og le, legger Gard til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TØFFE SKURKER: (f.v.) Henrik Jensen (15) spiller Jafar og Gard Raddum Wiik (13) er å se i rollen som tjeneren Musrat.

TØFFE SKURKER: (f.v.) Henrik Jensen (15) spiller Jafar og Gard Raddum Wiik (13) er å se i rollen som tjeneren Musrat. Foto:

Spirende talenter

I år har Minimasken tatt inn seks nye aktører.

– Det er veldig gøy å få være med. Her i Minimasken er det litt større oppsetninger, forteller Elina Riis (11), som ikke er ukjent med teaterscenen etter sin debut i Nøstemasken.

– Jeg tenkte at det var spennende å prøve noe nytt, sier Eleah Sørbø Nilsen (11).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYE TEATERSPIRER: Denne gjengen er nye aktører av året. (f.v.) Elina Riis, Ellinor R. Høihilder, Eleah Sørbø Nilsen, Nora Skårslette Aker og Ane Hovda Angelsen.

NYE TEATERSPIRER: Denne gjengen er nye aktører av året. (f.v.) Elina Riis, Ellinor R. Høihilder, Eleah Sørbø Nilsen, Nora Skårslette Aker og Ane Hovda Angelsen. Foto:

Les også: Bli med Minimasken bak kulissene

Spilleglede, humor og sang

30 unge talenter står klare på scenen for å ta imot store og små i mars. Og budskapet i forestillingen er klinkende klart.

– Det handler om å våge å stå opp for det en føler er riktig, på tross av kultur og tradisjon. I tillegg følger vi den klassiske kampen mellom det gode og det onde.

Anne er stolt av de dyktige aktørene i teatergruppa, og over at Minimasken i 35 år har bidratt til å skape en kultur for lokale teateropplevelser.

– Med denne forestillingen håper vi å kunne formidle det Minimasken har stått for i 35 år. Spilleglede, humor, sang og musikk, dyktige og modige unge skuespillere og teaterglede. Velkommen skal dere være. Vi gleder oss, avslutter Anne.

Artikkeltags