På deres faste øvingslokale på Vadlatun er aktørene i gang med oppvarming. De danser og ler om hverandre, og byr på oppfinnsomme dansetrinn.

– Vi er midt i prosessen med å øve inn til jubileumsforestillingen Aladdin, forteller produksjonsleder Anne Bakken.

Videre forteller hun om et nyskrevet og morsomt manus.

– Historien er omskrevet og mer moderne, men fortsatt gjenkjennelig til det klassiske. Den passer bra for hele familien, mener Anne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Magi og mystikk

Mens det enda er kaldt og mørkt ute, inviterer Minimasken til forestillinger på Bakkenteigen 16.–18. mars.

– Vi vil skape en opplevelse med inspirasjon fra 1001-natt, med sang, dans, spenning og romantikk. Vi har også vært så heldige å få med oss danseskolen Verzatile, som stiller med både koreografi og dansere på scenen, sier Anne.

Hun forteller at de er i gang med både kulisser og kostymer, og at de vil få fram den fargerike og mektige arabiske kulturen som er kjent fra Aladdin.

Les også: Stemningsfulle kvelder med Robin Hood

Skumle skurker

Henrik Jensen (15) spiller skurken Jafar, sammen med Gard Raddum Wiik (13) i rollen som Jafars tjener Musrat.

– Det er en morsom rolle å spille, og den passer meg godt, forteller Henrik Jensen. Han har tidligere vært å se som Kjell i Olsenbanden og Prins Johan i Robin Hood, og trives i den mer skumle rollen.

Gard Raddum Wiik er ny aktør i år, og gleder seg til å stå på scenen som Jafars tjener.

– Jeg synes det er gøy å få andre til å smile og le, legger Gard til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Spirende talenter

I år har Minimasken tatt inn seks nye aktører.

– Det er veldig gøy å få være med. Her i Minimasken er det litt større oppsetninger, forteller Elina Riis (11), som ikke er ukjent med teaterscenen etter sin debut i Nøstemasken.

– Jeg tenkte at det var spennende å prøve noe nytt, sier Eleah Sørbø Nilsen (11).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Bli med Minimasken bak kulissene

Spilleglede, humor og sang

30 unge talenter står klare på scenen for å ta imot store og små i mars. Og budskapet i forestillingen er klinkende klart.

– Det handler om å våge å stå opp for det en føler er riktig, på tross av kultur og tradisjon. I tillegg følger vi den klassiske kampen mellom det gode og det onde.

Anne er stolt av de dyktige aktørene i teatergruppa, og over at Minimasken i 35 år har bidratt til å skape en kultur for lokale teateropplevelser.

– Med denne forestillingen håper vi å kunne formidle det Minimasken har stått for i 35 år. Spilleglede, humor, sang og musikk, dyktige og modige unge skuespillere og teaterglede. Velkommen skal dere være. Vi gleder oss, avslutter Anne.