Miljøtunell

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Geir Lenes skriver i Gjengangeren om behovet for å forlenge miljøtunellen, fra dagens utgang og videre nordover mot Linden.

Jeg tror politikere fra alle de lokale partiene er enige i at dette er et viktig prosjekt, som vil bidra til bedre løsninger for veldig mange av kommunens innbyggere. Mitt inntrykk er også at alle partiene drar i samme retning. Ingen har lovt at vi vil få det til raskt, men alle vil jobbe for at fylke og stat skal prioritere dette. Selv har jeg tatt opp dette i en rekke sammenhenger, både med fylkespolitikere og rikspolitikere. Kommunestyret har også sendt innspill til blant annet til Nasjonal transportplan.

Det er selvfølgelig mulig å finansiere tunellen uten statlige midler; ved bruk av kommunale midler og/eller bompenger. Jeg mener imidlertid det er svært dårlige løsninger. Riksvei 19 er en del av hovedveien mellom Østfold (E6) og Vestfold (E18), og er et statlig ansvar. Jeg vil også påpeke at kommunen tidligere har tatt et stort ansvar for denne veistrekningen, gjennom å ta risikoen knyttet til en bomfinansiert vei forbi Skoppum. Min klare forventing er derfor at staten skal ta ansvaret for å finansiere miljøtunellen.

Jeg har stor forståelse for at mange er utålmodige, men vi må erkjenne at det tar tid å sikre statlig finansering av nye veiprosjekter. Selv vil jeg fortsette å påvirke sentrale politikere i ulike sammenhenger, noe jeg vet at også politikere fra de andre partiene vil gjøre. Kommunen vil også sende formelle innspill når fylkeskommunale og statlige midler skal fordeles.

Størst sannsynlighet for å lykkes har vi hvis vi lokalt står helt samlet i kravet om statlig finansiering.

Are Karlsen

Ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.