Midgard-heder til ungkomponist

VINNER: Vigdis Verhees har vunnet Midgard komposisjonspris 2018.

VINNER: Vigdis Verhees har vunnet Midgard komposisjonspris 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vigdis Verhees er vinner av Midgard komposisjonspris 2018, med verket «Herinneringen en Verlies» for cello og piano. Verhees vant prisen i konkurranse med 11 andre unge komponister.

DEL

«Herinneringen en Verlies er et poetisk, vakkert og helhetlig stykke som viser at Verhees har en personlig stemme som komponist. Instrumentene har fine og selvstendige stemmer, særlig cellostemmen er idiomatisk og velskrevet. Det åpne og til tider nedstrippede lydbildet åpner opp et tolkningsrom for utøveren og et lytterom for tilhøreren.” Det sier juryen om vinnerverket.

Vigdis Verhees er 19 år og fra Oslo. Hun har studert både klavér, cello og komposisjon. Hun får et diplom og en premiesum på kr. 20 000,– som utdeles i forbindelse med Midgardkonkurransen i september 2018. Verket skal utgis av Norsk Musikkforlag.

LES OGSÅ: – Konsertinnslagene holder svært høyt nivå

Midgard komposisjonspris er en nasjonal komposisjonskonkurranse som gjennomføres første gang i 2018. Konkurranser for unge komponister er et savn i Norge. Midgarskonkurransen ønsker å bidra til at det utvikles nytt norsk repertoar innen den klassiske musikktradisjonen som passer for vår målgruppe, det vil si unge klassiske utøvere, og dermed bidra til at disse utøverne får et aktivt forhold til ny musikk.

Artikkeltags