– De siste årene har antall besøkende på Høstferiemoro eksplodert, forteller daglig leder Anne Doksrød i en pressemelding.

– Vi har hatt dette arrangementet på programmet i over ti år, og da er det morsomt å se at vi fortsatt kan tiltrekke oss nye besøkende. Vi jobber aktivt med å fornye oss og har alt fra barnefamilier, SFO-grupper og besteforeldre som kommer for å delta på aktivitetene denne dagen.

På programmet i år kan vi vente oss blant annet skattejakt, vikingleker, kløyving av stokker, spydkasting, slindring, myntslåing, bueskyting og øksekasting.

En aktivitet som var meget populær blant barna på Midgard sommerskole i år var krigerleker med spesiallagde gummivåpen. På høstferiemoro kommer vikingkrigere fra fightergruppen Borrefylkingen som vil organisere minihærkamp for barn.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

LES OGSÅ: Spis for 100 starter til uka – Vi vil ha dine bilder av matglede

I år kommer også Lekegoden og Trollet fra Arendal, en aktør som gjennom 10 år har spesialisert seg i å formidle historiske leker for små og store.

– Lekegoden og Trollet har vært her på Midgard flere ganger før, og det er like morsomt hvert gang. Det er ikke godt å si om det er de voksne eller barna som har det mest artig, sier arrangementsansvarlig Anna Arnestad.

Midgard har åpent hver dag i hele høstferien, men det er altså 4. oktober at vikingene fylker seg ved Gildehallen på Borre, klare for å leke med alle som møter opp.

LES OGSÅ: Korpsene på frierfot til kommunen