Mer enn 200 er testet

KORONATEST: – Etter at vi giret opp testingen av helsepersonell og risikogrupper, har prosentandelen som viser seg å være smittet, falt noe. Det sier kommuneoverlege Niels Kirkhus.

KORONATEST: – Etter at vi giret opp testingen av helsepersonell og risikogrupper, har prosentandelen som viser seg å være smittet, falt noe. Det sier kommuneoverlege Niels Kirkhus. Foto:

I alt 202 personer i Horten er så langt testet for koronavirus. Av de analyserte prøvene er det oppdaget åtte smittede personer.

DEL

Tidlig onsdag kveld ventet kommuneoverlege Niels Kirkhus fremdeles på resultatene av noe få prøver, men hovedbildet er likevel klart: Snaut fem prosent av de som er testet, er smittet av koronaviruset.

– Etter at vi giret opp testingen av helsepersonell og risikogrupper, har prosentandelen som viser seg å være smittet, falt noe, sier Kirkhus.

Samtlige av de 202 testene er gjennomført før utgangen av tirsdag denne uka.

Av de åtte som er bekreftet smittet av koronaviruset, er sju menn og en kvinne. De aller fleste befinner seg i 50- og 60-årsalderen. Ifølge kommuneoverlegen er ingen av de smittede under 40 år. To av de smittede er innlagt på sykehus.

– For de andre er sykdomsbildet som ved en vanlig influensa, opplyser kommuneoverlegen.

LES OGSÅ: Sperrer av deler av apoteket

Dette må du gjøre

Kirkhus minner om at alle som er engstelige for om de er smittet, må forholde seg til følgende regler:

  1. Hvis du er syk, hold deg hjemme og slapp av. Det er ikke nødvendig å oppsøke lege ved vanlige luftveissymptomer.
  2. Hvis du er syk og trenger legehjelp, ta kontakt med fastlegen din på telefon på hverdager mellom klokka 08.00 og 15.30 for å avklare om du har behov for undersøkelse og testing.
  3. Om du har behov for akutt legehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen din, kan du ringe legevakten på 116 117.

Artikkeltags