Smaksprøver er viktig for businessen – hver dag

VÆRSÅGOD: På faste plasser i butikken står det alltid et fat med fristelser. – Vi må gi kundene en god opplevelse når de kommer, sier Mohammed Isak Hashi, vikarierende avdelingsleder i grøntavdelingen på Meny Borre.

VÆRSÅGOD: På faste plasser i butikken står det alltid et fat med fristelser. – Vi må gi kundene en god opplevelse når de kommer, sier Mohammed Isak Hashi, vikarierende avdelingsleder i grøntavdelingen på Meny Borre. Foto:

Vi har alle sett dem i butikken, men kanskje ikke tenkt over hvor viktig det lille ostefatet på hjørnet av fruktdisken er for handleopplevelsen.

DEL

Onsdag formiddag, i en skjermet krok ved fruktdisken, forbereder Mohammed Isak Hashi dagens smaksprøver. Det er slutt på den tiden da det av og til dukket opp en dame, og enda sjeldnere en mann, og delte ut beger med gryteretter og tilhørende oppskrifter.

LES OGSÅ: Vestfoldinger har 90 millioner kroner på Trumf: – Ta ut pengene nå

Trivelig jobb

– Nei, når gir vi kundene noe hver dag, sier vikarierende ferskvaresjef. I snart åtte år har han vært ansatt på Meny på Borre. Han stortrives. Kundene er hyggelige. I løpet av den tiden har dette med smaksprøver fått en mer sentral plassering i butikken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Onsdag serverer Mohammed Isak kundene småtomater og moserellaost. Til helgen blir det epler og annen frukt.

Onsdag serverer Mohammed Isak kundene småtomater og moserellaost. Til helgen blir det epler og annen frukt. Foto:

– Smaksprøver har blitt viktige, spesielt fredag og lørdag. Det gir kundene en god opplevelse av å være her. De trives. Vi setter det ut på to-tre bord her. I dag har vi tilbud på små tomater. De selger vi mye av.

– Og til helgen blir det ost og kjeks?

– Nei. Det blir forskjellig frukt. Vi kjører et godt tilbud på epler.

LES OGSÅ: Toril har reddet 3.700 poser med overskuddsbakst: – Det er veldig populært

Passer ikke på

– Men når det står gratis smaksprøver rundt om, er det kanskje noen som forsyner seg flere ganger?

– He, he. Da får de gjøre det. Vi passer ikke på. Det er mer der det kommer fra, sier Mohammed Isak i grøntavdelingen.

Artikkeltags