– Vil vi virkelig ha det slik?

Av

Blid og tilsynelatende entusiastisk har matminister Olaug Bollestad dukket opp på skjermen i det siste.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Først i helikopter hvor hun jublende kunne fortelle om Regjeringens siste klimatiltak, gjødsling av skog. Andre gang var hun på vei inn i klimaskogen bevæpnet med hagle.

Klarer man å putte ordet klimatiltak inn i konseptet kan man gjøre det meste enten det er å ødelegge urørt natur med vindturbiner, bruke enorme summer på å fange co2, gjødsle skog og mye mye mer. Nå gjelder det bare den produktive skogen og da har man allerede vist at dette handler om noe helt annet enn klimatiltak. Det handler, som med vindturbinutbygging og fangst av co2 om penger, ofte store penger.

Skog som gjødsles gror naturligvis bedre enn uten gjødsel selv om man skulle tro at økte mengder co2 i lufta, noe man i andre sammenhenger er så redd for at man vil bruke titalls milliarder på å fange selv fra en skarve sementfabrikk, ville være nok planteføde. Men nå vil man at kommende generasjoner ikke skal ha noen som helst problemer med å telle årringer på trær, selv ikkesvaksynte . Vil vi i klimakrisens navn virkelig ha det slik?

Den andre gangen ministeren dukket opp var det for å promotere jaktens vidundelige verden. Vi må få flere unge ut i klimaskogen for å drepe fugl og annet vilt. Det å se storoksen segne om for et velrettet skudd eller en tiur livløs ramle ned fra tretoppen skal fremstilles som toppen av lykke. Jeg mener at man skal jakte og høste av et overskudd, men å gjøre det om til show og underholdning er jeg imot. Hvis målet er å få flest mulig ut i naturen ville det vært langt mer spennende å ha skoger og vidder med mange flere dyr enn det vi har i dag hvor noen arter går ut og inn av rødlister og andre lister.

Lindmo på NRK hadde besøk av en ung kvinnelig jeger og en jeger fra NJFF. Det var halleluja hele veien med blant annet innslag hvor Lindmo var med damer ut på ringduejakt. De klarte ikke å skyte noen men hadde de kommet til min hage kunne de skutt både ringduemor, ringduefar og deres to nesten flyvedyktige unger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.