Tidstyven

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevBare jeg som føler det sånn?

Tenker du noen ganger over hvordan det var når du var yngre, når du alltid hadde tid til alt du syntes var gøy, når du slapp å bekymre deg over alle problemene rundt omkring i verden, og når du nesten alltid kunne finne tid til andre. Man fant på masse spennende ting ute blant venner som f.eks: å spille fotball, dra til parken for å mate ender, bygge små hytter ute i skogen, løpe rundt i nabolaget for å utforske osv.

Vi blir eldre og vokser opp, og det er vi nødt til å akseptere. Deretter kommer det nye generasjoner som skal få fritid og glede til å gjøre alle de tingene som ga deg den gleden av å være barn. Nå på bare de siste årene har alt forandret seg. Nesten ingen tar seg tid lenger.

LES OGSÅ: Mange lokale kunstnere stiller opp for Norsk Nødhjelp

Jeg føler at dette begynte når de sosiale mediene kom. Sosialitet er noe av det viktigste for oss mennesker, og uten den hadde nok de fleste begynt å klø seg i hodet og tenkt: Hva er egentlig meningen?

De fleste barn og unge i dag har ikke den muligheten til å kunne få uttrykke seg selv eller si sine meninger uten å bli dømt av andre på grunn av de sosiale mediene. Det oppstår mange nye trender på sosiale medier hele tiden som fører til press, og da er det gjerne snakk om kroppspress eller klespress.

Det er mange som ser bilder eller hører ting om andre, og det blir flere og flere som tar de samme bildene eller får folk til å høre de samme tingene om seg selv. Det er da ting begynner å bli skummelt, for det er da alle andre tror at det er sånn det skal være fordi de ser det samme overalt, og hvis det er noen som skiller seg ut fra den trenden eller ikke får til de samme bildene, blir de dømt for det. Og det er helt feil. For det er ingen andre som skal få lov til dømme deg eller presse deg til noe som helst, unntatt deg selv. Men ikke nok med at folk bruker ekstremt med tid på disse trendene, men at også kommunikasjonen med virkeligheten forsvinner. Det er det jeg syns er det verste.

Folk bruker fritiden sin på å chatte med folk de kanskje ikke kjenner, i stedet for å møte dem og legge mobilen fra seg for å følge med på det som faktisk skjer rundt dem.

LES OGSÅ: Ti personer har lyst på jobben som skolesjef

Det er en grunn til at du har venner, og folk som er glad i deg. Så i stedet for å bruke den tiden du har med vennene dine på å chatte med andre folk, kan du heller tenke litt over hvor heldig du er som kan bruke tiden din på de som er glad i deg, og som vil dele tiden sin med deg. Uten den kommunikasjonen er da man kan klø seg i hodet og tenke: Hva er egentlig meningen?

Tenk på alt det som skjer rundt deg, og all den moroa du mister på grunn av at du er avhengig av en liten skjerm du stirrer inni, som får deg til fokusere på alt annet enn virkeligheten, og ting som setter seg som små problemer inni deg fordi du i tillegg tror på alt som står eller legges ut til daglig, som igjen får deg til føle på at du skiller deg ut, og ikke er som alle andre.

Men er det én ting jeg absolutt ikke klarer å forstå, så er det hvorfor alle skal være helt like, og ingen som kan skille seg ut uten at noen skal kommentere på det, eller dømme dem for det. Alle er unike. Alle er spesielle på hver sin måte. Ingen skal endre på hvem du er, bare på grunn av et par bilder på sosiale medier. Hvem i all verden skal være DEG når du blir lik alle de andre? Bare DU er DEG! DU er nødt til å tenke og bestemme SELV!

Se opp!

Se folk!

Lev livet!

- Mathea Omholt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags