Nytt år. Ny fylkeskommune. Ny posisjon. Nye muligheter.

Jill Eirin Undem

Jill Eirin Undem Foto:

Av

Jeg gleder meg til å komme ordentlig i gang med arbeidet med å bidra til at den videregående skolen i Vestfold og Telemark skal bli enda litt bedre.

DEL

LeserbrevVideregående skole er tida da ungdom skal finne seg sjøl og sin plass i samfunnet. Det er tida for å finne ut hva man vil gjøre med livet sitt. Arbeidslivet blir stadig mer skiftende og teknologisk. Da må vi utdanne dyktige, innovative og initiativrike samfunnsborgere. Vi må skape trygge rammer og ha høyt fokus på trivsel, samtidig som vi skal videreutvikle skolen som utfordrer faglig og lar den enkelte elev få det beste utgangspunktet for veien videre. Vi trenger skoler som er nær ungdom.

2020 blir året vi innfører nærskole som prinsipp for elever i videregående skole i hele fylket. Det blir altså ikke gode karakterer som blir avgjørende for ungdommens mulighet til å gå på sin nærskole. Nærskoleprinsippet gir mer trygghet for den enkelte elev, mer forutsigbarhet for planlegging av skoletilbud og kan bidra til å styrke en desentralisert skolestruktur. Senterpartiet ønsker at færrest mulig ungdommer skal være nødt til å flytte på hybel for å kunne gå på videregående skole.

I disse klimatider er fylkeskommunen forpliktet til å gjøre det vi kan for å redusere våre utslipp. Transport er blant klimaverstingene. Da kan vi ikke legge opp til at våre ungdommer skal transporteres forbi sin nærskole, og lenger unna til et tilsvarende utdanningstilbud. Det er rett og slett klima-usmart.

Senterpartiet er opptatt av gode tjenester nær folk. De videregående skolene skal være regionale utviklingsaktører. Vi vil bygge et godt og mangfoldig utdanningstilbud som er tett koblet på næringslivet, Universitetet i Sørøst-Norge og samfunnets behov. Dette for å sikre trygge arbeidsplasser der folk bor. Senterpartiet vil gi elever mulighet til å følge undervisning ved andre skoler enn de selv går på via nettbaserte løsninger.

Dette vil gi enda mer likeverdige tilbud og skape et mer mangfoldig studietilbud for den enkelte elev. Senterpartiet bygger fremtidens videregående skole nær folk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags