Veldig trist at så mange barn i Horten opplever vonde ting

STERK UTSTILLING: Takk for at vi fikk muligheten til å se denne utstillingen, skriver elever på Lysheim skole.

STERK UTSTILLING: Takk for at vi fikk muligheten til å se denne utstillingen, skriver elever på Lysheim skole. Foto:

Av

Da vi i 7. klasse på Lysheim fikk vite at vi skulle på utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» fikk vi en klump i halsen.

DEL

MeningerHelsesøster fortalte at det, statistikk sett, er 400 barn som blir utsatt for vold og overgrep i Horten kommune. Horten er en liten kommune, og tenk at så mange barn i kommunen vår ikke har det bra. Går det virkelig an at så mange kan være slemme mot barn?

Les mer om utstillingen her (+)

På utstillingen fikk vi først litt informasjon, så gikk vi rundt og så på klærne og leste historiene til klærne. Klærne hadde tilhørt barn som var utsatt for vold og overgrep.

Vi, 7. klasse på Lysheim skole, synes at det er veldig trist at det er så mange barn som opplever vonde ting. Det var veldig sterke fortellinger, og det er helt forferdelig å tenke på hva folk kan finne på å gjøre mot et lite barn. Vi fikk sjokk når vi leste hva personene hadde vært gjennom, og vi synes det var forferdelig trist.

Det som vi synes er veldig fint er at det finnes folk i kommunen vår som hjelper barn som opplever sånne ting. Det alle må gjøre for barn som opplever vold og overgrep, er å snakke med dem og vise at vi bryr oss.

Hvis du blir utsatt for vold eller overgrep er det superviktig at du sier ifra, og husk at det ALDRI er din feil!

Takk for at vi fikk muligheten til å se denne utstillingen.

Vi bryr oss i Horten!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags