Når pårørende opplever at deres nærmeste ikke får sykehjemsplass, da blir jeg som politiker og medmenneske grundig bekymret. Det burde flere bli.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frp-gruppeleder Bjørn-Kristian Svendsrud svarer på ordfører Are Karlsens svar om «skjulte ventelister» på sykehjem i Horten.

DEL

MeningerDet å engasjere seg når innbyggere opplever seg urettferdig behandlet av kommunen mener jeg er en viktig oppgave for oss politikere. Derfor tar jeg bladet fra munnen når lokalavisa kontaktes av fortvilte pårørende som opplever at deres nærmeste ikke får den hjelpen de faktisk kan ha krav på.

LES OGSÅ: Mistenker «skjulte ventelister» til sykehjemsplasser: – Det er påfallende at «alle» kjenner noen som venter på sykehjemsplass

Ordfører Are Karlsen fra Ap skriver på Gjengangeren nett 22 mars at mitt utspill om min bekymring for om det finnes skjulte ventelister er «en alvorlig antydning». Leder av hovedutvalget for helse og sosial, Terje Johansen fra Ap omtaler dette som en «påstand». La meg presisere at dette fra mitt ståsted verken er en påstand eller en antydning, det er en bekymring. Når innbyggere opplever at de ikke får god behandling av kommunen, blir jeg bekymret. Når pårørende opplever at deres nærmeste ikke får sykehjemsplass, da blir jeg som politiker og medmenneske også grundig bekymret. Det burde flere bli.

LES OGSÅ: Ordføreren svarer om «skjulte ventelister»: – Dette er en alvorlig antydning

Hvorvidt Horten kommune har skjulte ventelister eller ikke vites ikke. Det er derfor heller ikke «mitt syn» på saken at det er slik, men heller en bekymret rynke over situasjonen for de pårørende som står i en krevende situasjon. Det er heller ikke et forsøk på å kritisere de ansatte som avgjør hvem som får sykehjemsbehandling, i sum handler dette om finansiering og økonomiske muskler. Kommunens ansatte gjør en fantastisk jobb hver eneste dag, men de har et økonomisk spøkelse hengende over seg. Det har i grunn hele kommunens virksomhet til enhver tid. 

Det er ikke lenge siden Horten var en ROBEK-kommune, og stadig må helse- og omsorgsbudsjettet reduseres. Derfor kommer jeg ikke til å gi meg på å få Horten til å bli en del av regjeringens prosjekt for statlig finansiering av eldreomsorgen. Da vil finansieringsansvaret ligge hos staten, mens myndigheten ligger i Horten. Den individuelle skjønnsmessige vurderingen hver enkelt søker da skal bli møtt med, vil forhåpentligvis være en enklere avveining, når den økonomiske situasjonen ikke lenger trenger å være en bekymring.

Jeg krysser bein, tær, føtter og hender for at det politiske flertallet en dag snur i spørsmålet om statlig finansiering av eldreomsorgen i Horten. I mellomtiden ser jeg frem til informasjonen som skal gis oss politikere i første møterunde etter påske, slik ordfører har varslet. God påske!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags