Ordføreren prøver å slå politisk mynt på Hortens økonomiske situasjon

Av

I et intervju med gjengangeren i forbindelse nyttår sier ordfører Are Karsen at hans nyttårsønske er at folk skal slutte å si at Horten er en fattig kommune og at folk må la være å snakke Horten ned.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.– Vi er ingen fattig kommune. Tvert om er kommunen vår veldig rik på mange områder sier han. Jeg er enig i at vi er rik på mye – og det er jeg stolt av! kommunen har et veldig rikt kulturliv og har mange kvaliteter som nærhet til naturen, et innovativt næringsliv og gode bomiljøer.

Les intervjuet med ordføreren her

Han presiserer sine uttalelser noen dager senere i et leserinnlegg med at han er enig i at Horten har økonomiske utfordringer og vi har mindre penger å bruke på eldreomsorg og oppvekst enn mange andre kommuner. Som Karlsen påpeker har Horten kommune store økonomiske utfordringer, noe alle partier er enig om.

Etter min mening må vi våge å debattere de utfordringer vi har slik at vi kan løse disse og ikke bare feie de under teppe. Vi må kunne kalle «en spade for en spade» og ikke forskjønne et virkelighetsbilde. Det er ikke en motsetning i å debattere krevende saker og samtidig sette pris på det som er bra. Noen velger imidlertid å bruke et annet ord for disse utfordringene i debattene, nemlig fattigdom, i ordets økonomiske betydning som betyr at man har lite penger.

Are Karlsen velger imidlertid å holde fast ved sin skepsis uten å presisere denne. Jeg skulle sett at Are Karlsen nevner de som har brukt ordet fattigdom for å beskrive noe utover den økonomiske situasjonen.

Er det de politiske partiene i opposisjonen han sikter til? Vi i opposisjonen har flere ganger med rette påpekt at Horten sliter økonomisk og har vært uenig i posisjonens økonomiske løsninger. Det har vi gjort med rette slik en opposisjon skal være og kommet med gode alternativer.

Etter vår mening ser vi enda ingen gode løsninger fra posisjonspartiene for de økonomiske utfordringene. Nå skal jeg ikke diskutere den økonomiske situasjonen i kommunen, men jeg vil imidlertid presisere at alle vi lokalpolitikere, både i opposisjon og posisjon er glade i og stolte av kommunen vår.

Vi har aldri snakket den ned og vil heller ikke gjøre det. Vi har rost kommunens administrasjon og vi synes de gjør et utmerket jobb selv under de trange økonomiske rammene. Vi ser store vekstpotensialer i kommune som er vert for et universitetscampus og verdensledende industri. Vi er stolte av kulturen og historien til Horten og opplever Horten på den måten som en rik kommune.

Jeg håper at Are Karlsen er mer presis i sine uttalelser fremover og baserer seg på fakta og ikke personlig skepsis når han angriper opposisjonen. Slik situasjonen er i dag, trenger vi en ordfører som er samlende og korrekt i sine beskrivelser.

LES OGSÅ (+): På høy tid å tenke nytt om penger, fastslår Nærsnes: – Kommunen må velge private løsninger

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags