Ordfører Karlsen reagerer på utspill om at kommunen har skakkjørt økonomi

Are Karlsen tror neppe at kommunen noen gang tidligere har hatt tilsvarende positive økonomiske resultater fire år etter hverandre.

Are Karlsen tror neppe at kommunen noen gang tidligere har hatt tilsvarende positive økonomiske resultater fire år etter hverandre. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gjengangeren skriver om H, FrP og KrF sitt forslag om å opprette et eiendomsselskap. Forslaget går ut på å overføre kommunale eiendommer til et selskap, for så å leie dem tilbake. Jeg har respekt for at de mener dette er en fornuftig løsning, men selv tror vi ikke dette gir oss verken bedre økonomi eller styring.

Jeg reagerer imidlertid på at forslaget blir begrunnet med at kommunen har skakkjørt økonomi. De fire årene vi har styrt har netto driftsresultat variert mellom 38 og 53 millioner per år.

Jeg tror neppe at kommunen noen gang tidligere har hatt tilsvarende positive økonomiske resultater fire år etter hverandre. Vi har også lyktes med å øke fondsmidlene til nesten 200 millioner, noe som gir oss sikkerhet for uforutsette utgifter eller renteøkninger.

Fremover håper jeg alle blir med på å framsnakke det som går bra i kommunen. Skal vi øke kommunens inntekter trenger vi nye innbyggere. Det får vi lettest hvis vi står sammen og heier på det som går bra.


Are Karlsen

Ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags