Flyskam gjelder visst ikke for Nato's fly

Av
DEL

LeserbrevMen det er sikkert fordi MDG er for Nato.

Nato-øvelsen Trident Juncture, som ble avholdt i Norge i fjor høst, medførte utslipp på 73.500 tonn CO2. Dette er tall fra Forsvaret. Det er like store utslipp som 9000 nordmenn samlet slipper ut i løpet av et helt år. Med bakgrunn i den norske miljøinformasjonsloven opplyser Forsvaret om NATO-øvelsens drivstoff-forbruk. Flyøvelsen alene medførte utslipp på 53.118 tonn CO2- og landaktivitetene utgjorde 20. 412 tonn CO2. Tilsammen 73.530 tonn.

Krig og krigsindustrien er en av de verste ødeleggere av liv og naturressurser. Land og det biologiske mangfoldet lider. Naturressurser og miljøet blir aldri det samme etter krig. Igjen er vi nå i en situasjon hvor Norge har fått forespørsel om å bidra til å bruke norske militære styrker sammen med Nato’s allierte. All krig og militær virksomhet ødelegger naturen og naturmangfold både i fredstid og i krigstid.

Norge har et medansvar, fordi Norge gjennom NATO-medlemskapet har deltatt i flere kriger.

Det synes å eksistere to ulike økonomiske systemer. En økonomi der det ikke finnes noen grenser for militærindustriens og krigsherrenes utgifter. En annen økonomi der det er lite igjen til de fattige, til flyktninger, natur og miljø ødeleggelser og andre ofre for krigen. SV arbeider for at vi skal bli en freds nasjon og ikke deltagere i krigføring i NATO-regi.

Horten SV
Michael Bo Bergman
Birthe Carlsen
Børre Stabell
Katja Halvorsen
Fred Andreas Ottersen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags