Høres KrF`s stemme?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det har blitt flere av dem, stemmene som kjemper for å få gjennomslag for sine saker og synspunkter. Det har det digitale samfunn vært en pådriver for. Noen stemmer klarer å nå gjennom, selv om budskapet kan være ganske overfladisk og i en del tilfeller heller ikke stemme med virkeligheten. De populistiske stemmene har lett for å nå inn til oss, de mer varige stemmene overhører vi ofte.

En av de stemmene som har nådd den yngre generasjonen spesielt, er svenske Greta Thunberg. En 16 år gammel jente som ser verden med litt andre briller enn de fleste av oss til nå, og som tør å stå opp for det hun tror på selv om hun også møter motstand. Hennes budskap er «at får vi ingen motstand har vi heller ikke noe å kjempe for». Videre sier hun «vi har ikke tid til å vente».

Vi kan mene mangt om skoleelever som streiker, men hun har klart, med sitt uredde engasjement, å formidle et budskap som har nådd ungdommer over hele verden.

Hun blir til og med tilkalt til å tale i viktige forsamlinger i Europa. Hun har en klar stemme som i bunn og grunn handler om verdier, verdier som varer, langt inn i neste generasjoner.

KrF kjemper også for verdier som skal vare. Det har KrF alltid gjort. En av grunnpilarene i KrF`s politikk er ansvaret for å forvalte våre verdier riktig og på en måte som tjener mennesket til det gode. Verdier er det som ligger til grunn for våre handlinger.

I likhet med Thunberg`s kamp for å redde verden mot miljøkatstrofe er det også KrF`s intensjon å ta vare på skaperverket. Det gjelder både naturressurser, økonomiske og menneskelige ressurser. Muligens har KrF`s stemme vært for svak, slik leder i Viken KrFU, Simen Bondevik, antydet i Aftenposten 4. april 2019. Eller kanskje KrF`s stemme har lett for å bli overhørt?

Vi trenger å bli mer bevisstgjort for å ta innover oss at vi ikke kan fortsette å sløse med naturressurser, penger, mat, CO2-utslipp, flyreiser, bilbruk, plast – ja, vi kan fortsette listen. Vi kan lett bli handlingslammet av de store sakene fordi vi sitter så fastklistret i de selv, men som kjent «mange bekker små, gir en stor å..» En god og viktig start er å arbeide for at kommunen vår blir fri for engangsplast, og vi må jobbe sammen.

For egen del har jeg mye å lære. Men, takk Greta Thunberg for engasjementet. Jeg heier på ungdommen, som har pågangsmot!

Sigrid Haukvik - 4. kandidat, KrF fylkestingsliste, Vestfold og Telemark

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken