Flere hytter i strandsonen må til

DEL

MeningerFrP ønsker hyttebygging i strandsonen velkommen. Hyttedrømmen blir i dag spolert for mange, grunnet strenge lovreguleringer Dette ønsker FrP en slutt på.

Å tro at staten skal være med å kjøpe seg opp i strandområder for å opprettholde allemannsretten og bremse, helst stanse, byggingen av eiendom i strandsonen, er misbruk av statens legitimitet. Vi må beskytte den private eiendomsretten mot slik tankegang. Et slikt forslag vil bety enda mer byråkrati og reguleringer. Det vil vi i FrP ha minst mulig av.

Slik situasjonen er i dag er det sånn at kommunene håndhever innvilgelsene om å få bygge i strandsonen. I mesteparten av tilfellene der det innvilges byggetillatelser, er det som oftest påbygging eller vedlikehold av eksisterende bygg som utføres. Derfor blir det feil av motstanderne å illustrere et bilde av at det foregår en dramatisk utbygging av nye hytter i strandsonen.

Heller ikke vi ønsker en dramatisk og ukontrollert utbygging av strandsonen, men det bør bygges mer enn i dag, og det bør bli lettere. Det er bare Canada som har lenger kystlinje i verden enn Norge, og med en kystlinje på nær 60.000 kilometer burde det la seg gjøre å kombinere både hytter og uberørt natur.

For at flere skal få realisert hyttedrømmen, må uansett ikke lovverket stå i veien. Det må liberaliseres. I et marked hvor det er få hytter, vil prisene være høye. Og motsatt; er det et marked med mange hytter, blir prisene rimeligere. For å unngå at det nettopp kun blir de pengesterke som kan kjøpe seg hytte, må det bygges flere hytter.

Dette vil medføre til et mindre press i hyttemarkedet, slik at flere får råd til drømmehytta. Derfor må det åpnes opp for mer hytteutbygging i strandsonen, men også generelt flere hytteområder.

Hans Andreas Limi - Parlamentarisk leder for FrPs stortingsgruppe

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags