Vi har vært dritgo'e på å selge våpen som havnær hos krigførande nasjonær

PRISEN FOR FRED: Den årlige fredsprisutdelingen får passet påpskrevet av innsender Ole Kristian Pettersen.

PRISEN FOR FRED: Den årlige fredsprisutdelingen får passet påpskrevet av innsender Ole Kristian Pettersen. Foto:

Av

Ja, så er tia kommet for lille Norge te å sole sæ i glansen fra medalja og de svenske kronene fra dynimittkongen Alfred Nobel.  Og som alltid tidligære trur vi at vi ær værdens navle og at fyrstene ska danse etter vår forføriske pipe.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Men det ække alltid det går som vi trur og det ække alltid værden ser ut sånn som vi trur eller vil heller.Ta for eksempel årets vinner, statsministær'n i Etiopia, Abiy Ahmed. Sikkert en grei kar som sikkert har gjort noe en bør setta pris på. Men ska'rru ha en pris fra Norge så krevas det mye tebake.

LES OGSÅ (+): Nagell-Erichsen stenger parkeringsplassen ved Kongeveien: – Folk tar seg til rette og stjeler ved

Han må fly i middager, værra pen og smile i fotoshoots og frokostmøter og handhilsing og kongelig glans åsså videre, åsså videre. Detta hakke Abiy ti' te. Han har mye å greie åpp og årne åpp i hjemlandet og må dra igjen etter 48 timer for å rekke sine fredlige sysler i hjemlandet. Detta ær hardt for lille Norge å svælje.

Hær hadde vi sett for vårs muligheten til det årlige fesjå hvor til og med Fijiøyene får høre om hvor flinke og prektige vi ær – åsså hakke fredsprisvinnær'n ti te å værra me' på'rre, han må hjem!

LES OGSÅ (+): Vil flytte kontroversielt prosjekt til Toldertunet: – Området er mye mer egnet

Norske pressefolk ær skuffa, Pen-klubben kritisk, hele det norske estæblisjmentet ær åsså skuffa – dem fåkke handhilsa på en fin fyr fra den tredje værden, Erna, den falne stjærna, biter tenna sammen så hu ikke sier no' udiplomatisk, den såkalte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen vikke åffentligjørra Riksrevisjon's kritikk av kjøpet av 52 «veldig bærekraftige» F-35 bombefly og Mette-Marit fåkke retta åpp alle feila ifra i går og Norge fåkke kamuflert sine egne.

For hvor fredselskende ær egentlig fredsprislandet Norge? Ifølge premiepuddelen Jens Stoltenberg og hans fører Dumme-Donald ær vi dårlige på å følge åpp to-prosent-kravet om «bærekraftig» åpprusting og tilpassning te USA-leda åpperasjoner verden rundt. Men vi har vært dritgo'e på å selge våpen som havnær hos krigførande nasjonær og bidratt te fullstendig ødelegging av arabiske land som Irak, Afghanistan, Syria og ikke minst Libya, hvor vi fikk prisen som beste bombekastær fra fly.

Og ingen leær på ævvelåkket engang! Vi ær jo medlem av frimurærklubben Nato og da har vi låv og dær har vi «sjefen». Jo jæ ska hilse å si vi har grunn te å værra snurt når statsminister Abiy Ahmed må tidlig hjem for å årne åpp og greie åpp!

LES OGSÅ (+): Horten kommune anmeldte Forsvaret – nå er saken ferdig etterforsket

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags