Kall dyret ved dets rette navn: Overgrep og fengsling av barn – på livstid

TVANG: Når det gjelde barna er ingen tid å miste. Hver krone spart i unødvendig saksbehandling og administrasjon kan brukes til å komme kjønnslemlestelse og tvangsekteskap til livs, skriver innsenderen.

TVANG: Når det gjelde barna er ingen tid å miste. Hver krone spart i unødvendig saksbehandling og administrasjon kan brukes til å komme kjønnslemlestelse og tvangsekteskap til livs, skriver innsenderen. Foto:

Av

I et brev til ordføreren, gjengitt i Gjengangeren, lurer Anahita Jafari (Ap) på hvordan kommunestyrets bestilling til administrasjonen om å lage en handlingsplan mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse kunne ende opp med en hyggelig kulturuke.

DEL

MeningerSvaret gir hun selv: Det er basert på «en stor mangel eller misforståelse». Jeg støtter Anahita fullt ut i sak, innhold og selvkritikk, for når man blar tilbake til sak 055/18 finner man et sammensurium som gjør det mulig å foreta en prioritering der det vanskeligste velges bort.

LES ANAHITA JAFARIS BREV HER: Spørsmål til ordføreren

Vedtaket ble fattet i forbindelse med orientering av kommunens integreringsarbeid og må ha engasjert, for tilleggsforslagene drysset: Barnehageplass og SFO for minoritetsbarn - gjerne gratis, integreringskonferanse, kartlegging av negativ sosial kontroll og vedtak om å lage en handlingsplan mot sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Av disse ulike sakene kan man krysse av for gratis SFO, det samme med integreringskonferansen/-uka. Verre er det med det siste punktet. Negativ sosial kontroll kan gjøre det vanskelig å komme kjønnslemlestelse og tvangsgifte til livs.

Disse temaene henger dermed sammen, men jeg mener man må gå dypt inn i detaljer for å se klart, dernest konkretisere og så peke på løsninger. Når det gjelder kjønnslemlestelse og tvangsgifte er det på tide å kalle dyret ved dets rette navn: Overgrep og fengsling av barn på livstid. En handlingsplan må ha fokus på at dette er kriminelt, og ikke bakes inn i et generelt integreringsarbeid. Negativ sosial kontroll er det nok dessverre mange etnisk norske som har kjent på kroppen, for eksempel de som kommet ut av læstadianismens klamme klør. Fordelen er at mange flere enn man tror vet hvordan dette kjennes ut. Det bør derfor være et grunnlag for å jobbe fram en bred forståelse for konsekvenser, og dermed finne virkemidler for å bryte disse usunne ringene.

Anahita stiller et spørsmål til sin partileder og vår ordfører: Hva kan du gjøre for at vedtaket som ble fattet juni 2018 blir gjennomført? At et slikt spørsmål må stilles er søkt. Oppdraget er allerede gitt til administrasjonen: Lag en handlingsplan som redder barn fra å bli seksuelt misbrukt, ødelagt for livet og dømt til å leve resten av livet langt borte fra det landet de har vokst opp, og gjør det inneværende år!

Når det gjelde barna er ingen tid å miste, og hver krone spart i unødvendig saksbehandling og administrasjon kan brukes til å få jobben gjort. I videre politisk arbeid har jeg en utfordring til politikerne: Ta sak 054/18 på alvor, den som ble behandlet bare minutter før dette alvorlige tema ble drøftet: Det skal være et klart språk i kommunens dokumenter. Det må bety at også vedtak som fattes i kommunestyret skal være utvetydige slik at administrasjonen ikke kan tolke oppdraget feil eller foreta prioriteringer som gjør at det viktigste ramler i bunnen av bøtta.

Til Gjengangerens poeng om at Frp og Anahita står alene i oppfatningen av denne saken: Det er rystende at det er sånn, for det viser igjen at alt for mange vrir seg unna de virkelig alvorlige spørsmålene i samfunnet. La oss ikke bare snakke om de tingene som er vanskelig, vi må gjøre noe.

LES OGSÅ (+): Flyktning- og innvandrerrådet trenger medlemmer: – Vi har utfordringer som vi må løse

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags